De Vrouwen van Nu tekenen (zonne)bloemen op een paneel. Foto: Liesbeth Spaansen
De Vrouwen van Nu tekenen (zonne)bloemen op een paneel. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Vrouwen van Nu in de Zonnebloemen

STEENDEREN - Donderdagavond 19 november organiseerde het Eendagsbestuur van de Vrouwen van Nu afdeling Steenderen een thema-avond over de kunstschilder Van Gogh. Op de tafels in Zaal Het Anker lagen zonnebloemenservetten, stonden zonnebloemen in de vaas en pronkte een schildersezel met een Van Gogh.

Het bestuur droeg voor de gelegenheid een vrolijk schort en had een kwast bij zich, op het oor een pleister en op het hoofd een strohoedje. Voor aanvang kregen de leden de opdracht om een schort en een kwast mee te nemen. Daar zaten afwas- en verfkwasten tussen.
Een verhaal over Van Gogh ontbrak niet. Het jaar 2015 is het Van Gogh-jaar, omdat het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh overleed. Over zijn verhaal werd vervolgens een quiz gehouden, met na de pauze de uitslag daarvan.

Op houten panelen mochten vervolgens met veel kleur (zonne)bloemen worden getekend. De dames gingen met veel verve aan de slag.
Na heerlijke hartige hapjes en een advocaatje met slagroom werd de avond afgesloten. Iedereen kreeg een zakje zonnebloempitten mee naar huis. Volgend jaar wordt gekeken wie de mooiste/hoogste zonnebloem heeft gekweekt.