De Heren Senioren 1 en 2 met hun sponsor Jeroen Sesink van het gelijknamige schildersbedrijf. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren Senioren winst en nieuwe tenues

HENGELO – Zondag 25 oktober konden een aantal teams van Handbalvereniging SV Quintus na hun uit- en thuiswedstrijden winstpunten noteren. Zowel de wedstrijd van het eerste als het tweede Heren Senioren team waren spannend om te zien. De heren kregen onlangs van hun sponsor Sesink Schildersbedrijf Hengelo Gld. nieuwe tenues.

Quintus Dames 1 heeft gespeeld tegen Groessen, een jong dynamisch team, in sporthal Triominos in Duiven. Alhoewel de tegenstanders snel waren en een mooi spelletje speelden konden we aardig meekomen. De scheidsrechter gaf vaak zeven meters voor Groessen, waarvan de meesten echt onterecht waren. Anders had de eindstand er toch heel anders uitgezien. Eindstand 17-12.

De meisjes C1 hadden een uitwedstrijd in Gendt tegen Angeren DC2. Dit was een graadje te hoog voor ze gegrepen. Aanvallende en verdedigend was Angeren veel te sterk. Einduitslag was dan ook 27-5. Op naar de volgende wedstrijd.
De Jongens D hebben gevochten als leeuwen. Het team stoere jongens heeft goed verdedigd. Helaas hebben ze verloren. De jongens van Udi waren letterlijk een maatje te groot. Eindstand 5-25.

De E1 speelde tegen Huissen. Door een blessure moest een speelster keepen, dat deed zij heel goed. Door niet op te letten stond het team al gauw achter met 0-2. Ze kwam op 2-1, maar Huissen was gewoon iets slimmer met de opbouw. Eindstand 2-8.

Het team AHV Achilles HB1 uit Apeldoorn scoorde al in de eerste minuut van de wedstrijd en hield dit tempo er in. Quintus kon desondanks regelmatig op het doel schieten, maar kwam minder tot scoren. Ruststand 2-16. Quintus ging tweede helft goed van start, maar de Apeldoorners waren gewoon beter op elkaar ingespeeld. Uitslag 9-30.

De Quintus Heren Senioren 2 namen het zondag thuis op tegen DSC HS1. Quintus was vanaf het begin de betere ploeg, maar wist in de eerste helft slechts een klein gat te slaan. Russtand 14-10. Na rust gaf Quintus de voorsprong niet meer weg en behaalde zodoende de eerste winst van het seizoen. Eindstand 26-18.
De Heren 1 pakten wederom de winstpunten, dit keer tegen het onvoorspelbare Ha-Stu uit Nijmegen. Het normaal veel scorende Ha-Stu werd door de solide dekking van Quintus aan banden gelegd. Het sterke wapen van Quintus, de snelle tegenaanval, werd goed gebruikt. Na een 13-8 russtand kwam de zege in de tweede helft geen moment in gevaar. Door deze overwinning blijft Quintus gedeeld koploper in de eerste klasse Oost.
Programma donderdag 29 oktober: 20:05 uur Reehorst DR1 - Quintus DR1: de Reehorst, Ede

DVO DS1 sleept twee punten uit Aalten

HENGELO/AALTEN - Zaterdag had DVO DS1 een zware uitwedstrijd in de streekderby tegen BOVO. De Aaltense ploeg miste vorig seizoen net de promotiewedstrijden, had zich versterkt en was goed in vorm. DVO kende een moeizame start en bleef de laatste twee wedstrijden zonder punten. Toch veroverde het twee punten en was het dichtbij een stunt.

In de eerste set bleek het krachtsverschil erg mee te vallen. DVO nam het initiatief en sloeg een gat van zeven punten. Tegen het eind van de set werd het nog weer even spannend toen BOVO steeds dichterbij kwam tot 23-24. DVO wist het setpoint te verzilveren en daarmee was de eerste set binnen.
In de tweede set waren de rollen omgedraaid. DVO kon een achterstand niet inlopen en moest uiteindelijk met 25-18 het hoofd buigen, zodat de stand in sets weer gelijk stond. Zo bleef het stuivertje wisselen in een spannende wedstrijd. In de derde set kreeg DVO het juiste ritme weer te pakken. De Hengelose dames zetten BOVO goed onder druk en wisten de set met maar liefst 8-25 te winnen.

Een voorsprong voor DVO en een verrassing leek in de lucht te zitten. Helaas lukte het DVO niet de volgende set ook te winnen. BOVO kwam goed terug, de passes en aanvalsspel van DVO werden onnauwkeuriger. De set verliep redelijk spannend tot 21-18 waarna het uiteindelijk met 25-18 verloren ging.
Voor het eerst dit jaar was een vijfde set noodzakelijk. Vorig seizoen werd in Aalten de vijfde set gewonnen, dit keer kwam DVO aan het eind net tekort en moest met 15-10 de overwinning in Aalten laten.

Toch lijkt DVO de stijgende lijn te pakken te hebben en wist het weer aan te haken bij de middenmoot. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen het Lichtenvoordse Longa '59 DS1. Zoals altijd om 17.45 uur in Sporthal De Kamp.