Staats Fluit (l) wenst Peter van Slingerland (r) alle succes met zijn eigen bedrijf.
Staats Fluit (l) wenst Peter van Slingerland (r) alle succes met zijn eigen bedrijf.

Fluit Tweewielers in Keijenborg wordt Van Slingerland Tweewielers

KEIJENBORG - Vanaf 1 oktober wordt Fluit Tweewielers in Keijenborg officieel overgenomen door Van Slingerland Tweewielers. Fluit Tweewielers verhuist naar Doetinchem en het huidige pand aan de Hengelosestraat 14 in Keijenborg wordt overgenomen door Peter van Slingerland.

Peter: "Ik heb bijna tien jaar gewerkt voor fietsenmerk GIANT, maar wilde altijd al graag een eigen bedrijf beginnen. Fluit Tweewielers was na meer dan 25 jaar toch echt uit het jasje gegroeid en op zoek naar een groter pand. Dit kwam mooi samen, want het huidige pand in de Keijenborg van 800 m2 is uitermate geschikt voor mij als beginnende ondernemer. De locatie is centraal gelegen, er is volop parkeergelegenheid en voldoende ruimte aan de achterzijde voor het uitproberen van fietsen."

Op donderdag 1 oktober vindt officieel de overdracht plaats. Een deel van de inventaris zal worden overgenomen en binnen zal het een en ander veranderd worden aan de indeling en uitstraling.

Peter benadrukt: "Ondanks de geplande werkzaamheden tot het einde van het jaar, kan de klant bij ons gewoon terecht voor reparatie, service en aankopen". Vanaf begin 2016 zal de klant een aantrekkelijke en goed gesorteerde winkel kunnen verwachten met oog voor ieders budget. Verkrijgbaar zijn de elektrische fiets, stads en lifestyle fiets, tour en sportieve fiets, kinderfiets, racefiets, mountainbike en onderdelen & accessoires.

Ideeën voor de tweewielerzaak heeft de beginnende ondernemer genoeg. "Ik wil graag zoveel mogelijk segmenten bedienen. Zo wil ik me met Van Slingerland Tweewielers meer gaan richten op het sportsegment met ATB fietsen, racefietsen en toebehoren in de populaire prijsklasse met een aantal bekende A merken. Daarnaast wil ik, naast het normale assortiment, ook producten bieden voor de prijsbewuste consument. Tot slot wil ik in de toekomst ook meer de nadruk gaan leggen op aankoopbegeleiding en goede uitleg voor ouderen bij de aankoop van een elektrische fiets".

Van Slingerland Tweewielers zal dezelfde openingstijden blijven hanteren en ook het telefoonnummer blijft ongewijzigd. Wel komt er een nieuwe website; daar wordt op dit moment nog aan gewerkt. U bent vanaf donderdag 1 oktober van harte welkom bij Van Slingerland Tweewielers.


vanslingerlandtweewielers.nl


Schrijfwedstrijd voor Flonkergood

ACHTERHOEK EN LIEMERS - Jaarlijks wordt in de maand maart de Achterhoekse en Liemerse Boekenweek gehouden. De Boekenweek is een gezamenlijk initiatief van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, de Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. en de Dialectkring Achterhook en Liemers en wordt gehouden om extra belangstelling te wekken voor streekboeken en streektaal.

Ter gelegenheid daarvan wordt het Boekenweekgeschenk Flonkergood uitgegeven. De organisatie wil in 2016 de bundel samenstellen met korte verhalen over het thema 'Grenzen'. Iedereen die over dit onderwerp zijn of haar verhaal kwijt wil, wordt van harte uitgenodigd een bijdrage in één van de Achterhoekse of Liemerse dialecten in te sturen. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood. Van deze auteurs worden bovendien enkelen uitgenodigd om hun verhaal voor te dragen tijdens de Boekenweekmanifestatie op 5 maart 2016.

'Grenzen' is een thema dat vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken beschreven kan worden. Wij zijn bijzonder benieuwd hoe de schrijvers dit onderwerp benaderen in hun verhalen.

De belangrijkste voorwaarden zijn: De verhalen zijn geschreven in één van de Achterhoekse en/of Liemerse dialecten. Elke deelnemer mag maximaal drie verhalen insturen. De lengte van een verhaal is minimaal 300 en maximaal 500 woorden. De bijdragen moet uiterlijk 1 november 2015 a;s |Wprd-document per email worden ingestuurd naar: info@streektaalvrienden.nl.

Voor het volledige reglement van de schrijfwedstrijd: zie www.ecal.nu