Gevarieerde expositie in de Kapel van Bronkhorst.
Gevarieerde expositie in de Kapel van Bronkhorst. Foto: Liesbeth Oukes

Gevarieerde expositie in de Kapel van Bronkhorst

BRONKHORST - Analies Martin, keramiek en gastexposanten Annie Elissen, schilderen, Jolly Berfelo, sieraden en Ivonne Drosten, schilderen exposeren van zaterdag 10 t/m vrijdag 16 oktober in de Kapel van Bronkhorst. Dagelijks open van 11.00 – 17.00 uur.

Analies Martin, Keramiek. Alles is een proces, Alles beweegt, Alles is constant aan verandering onderhevig....

De aanleiding voor het maken van een keramiek beeld kan een inval zijn of juist een bewaard beeld, een beeld van hetgeen zich eerder afspeelde.
"Als ik aan een object begin, kan ik een vastomlijnd idee hebben, maar dat vervaagt toch weer tijdens het maakproces. Bepaalde details laat ik soms bewust weg. Uit mijn werk wil ik mijn sterke bewogenheid met het gegeven dat wij bestaan laten spreken. De verwondering over de oorsprong van ons 'zijn' is niets meer en niets minder dan een groots mysterie. Het is een voortdurende ontdekkingstocht naar een dieper bewustzijn."
Jolly Berfelo ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen zoals halfedelstenen, parelmoer, lava, glas en fossiele stenen in combinatie met onder andere zilver- en bronskleurige metalen. Zij laat zich al doende inspireren door de natuur en haar organische vormen. Haar uitgangspunt is dat sieraden bij mensen moeten passen en bijdragen aan iemands uitstraling.

Annie Elissen's inspiratiebron is ´de schoonheid van het alledaagse´. De kippen en koeien, de mensen om haar heen. Het tot uitdrukking laten komen van de verschillende karakters van zowel mens als dier boeit haar al jaren. Zij gebruikt hiervoor diverse materialen, aquarel, acryl, maar ook het gebruik van stoffen (werken op/onder stof) en het beschilderen van objecten schuwt zij niet.

Zij houdt ervan om mensen te verrassen met haar werk, uitstapjes naar iets anders, er mag humor inzitten. Momenteel werkt zij veelal met acryl aan een geheel nieuwe serie tulpen. Haar atelier bevindt zich achter haar woning aan de Zegerijstraat 7a in het oude centrum van Brummen.

Het werk van Ivonne Drosten is afwisselend en divers te noemen. De schilderijen komen vaak tot stand vanuit haar voorliefde voor het realisme dat vooral tot uiting komt bij het onderwerp ´glas´. Dit werk kenmerkt zich door het gevoel voor details in combinatie met lichtnuances waardoor er rust en harmonie ontstaat. Na het volgen van de opleiding Upgraders in Art in Arnhem kwam ook de hedendaagse beeldende kunst aan bod.
Haar inspiratiebronnen ´de mensheid in zijn totaliteit´ krijgen hierdoor in haar schilderijen een bredere en diepere betekenis. Gedachtesprongen en emoties wisselen zich hierbij af waardoor gebeurtenissen en emoties bijna tastbaar zijn. De toeschouwer krijgt hierdoor de mogelijkheid zijn eigen gedachten hierover te laten gaan. Ivonne gebruikt olieverf, acrylverf, inkt of pastelkrijt in combinatie met evt. materialen.


www.analiesmartin.nl


Schilderijenexpositie Philadelphia Zorg

HENGELO - Vanaf zaterdag 27 september is er een expositie van kunstenares Annie Griep uit Doetinchem te zien op de Hummeloseweg 10 bij een voorziening van Philadelphia te Hengelo. Te bezichtigen in de avonduren na 18.00 uur en in de weekenden, eventueel op afspraak, via telefoonnummer (0575) 463539. De expositie laat kleurrijke schilderijen zien.

Naast schilderijen van naaktmodellen, maakt Annie Griep abstracte schilderijen, die vaak gebaseerd zijn op landschappen en natuur. Ook kan haar werk realistisch zijn, met name als zij buiten schildert. "Door middel van snelle, krachtige lijnen en kleurige vlakken, probeer ik de kern en de emotie te vangen. Hierdoor ontstaat een schilderij. Het kunnen ook objecten zijn. Hierin maak ik van andere materialen gebruik zoals: spiegels, foto's, natuurlijke materialen enzovoort. De inspiratie zit in 'je eigen kracht' en in de grenzen van 'je kunnen'."

Thema's als onderlinge verbondenheid, energie (Kern) en de reis om de reis (Ithaka). In het spiegelproject zit behalve de gefragmenteerde weergave van het landschap, ook het licht in de duisternis (optimisme). Het thema arm en rijk houdt haar voortdurend bezig (Alle tonen). Verschillende reizen hebben haar geïnspireerd tot het maken van kleurrijke schilderijen. Naar Peru waar de indianen hun kracht halen uit het respect voor de aarde, de verbinding met de hemel en het evenwicht tussen mensen, dieren en planten. Armenië inspireerde haar tot het maken van oer schilderijen. "Het oer landschap en met name het leven met minimale middelen. Waar water is, is leven. Verder de weerspiegeling van het landschap. En door de godsdienst de verbinding met de hemel. Ook de muziek is belangrijk en de eigen taal." Bij Community Art heeft zij als doel de saamhorigheid tussen mensen te bevorderen door middel van kunst.


www.kunstannegie.nl