Veldhoek feest vieren is een kunst was een van de creaties tijdens de optocht. Foto: Jan Hendriksen.
Veldhoek feest vieren is een kunst was een van de creaties tijdens de optocht. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

95ste Veldhoeks Feest

Buurtschap Veldhoek geniet volop

VELDHOEK - "Zonder jullie als feestgangers zou het feest niets zijn zoals het al jaren is en hopelijk zal zijn," zo verklaarde voorzitter Lammert Korten van Stichting Volksfeest Veldhoek voorafgaande aan de 95ste editie van het Veldhoeks Feest. En het moet gezegd worden, daaraan was niets gelogen. Buurtschap Veldhoek liep eind vorige week massaal uit voor het jaarlijkse feest achter het Verenigingsgebouw. De 'School met de bijbel' mag dan niet meer het kloppende hart van de Ruurlose/Hengelose buurtschap zijn, het Veldhoeks Feest is er qua sfeer en belangstelling er absoluut niet minder op geworden.

Door Jan Hendriksen

Toneel
Onder bezielende leiding van regisseuse Ingrid Zieverink opende Toneelgroep Veldhoek vrijdagavond met het 'openluchtspel' met een 'dakje' 'Opa ziedspan' het feest. Het blijspel vertelde het verhaal van Opa Geert, volgens de barzuinige Martha was haar schoonvader Geert Snieders 'n verkwistende en luie kerel omdat hij plezier heeft aan zijn mobiele telefoon, zijn laptop en zijn motor met zijspan. Hij wilde niet meer meewerken op de boerderij.

Maar de slimme opa had genoeg fantastische ideeën en zo was is er gereld 'vuurwerk' op de boerderij van de familie. Opa Geert had die spullen natuurlijk niet voor niets gekocht. Met de laptop hield hij contact met zijn kleindochter die in Italië studeerde. En met de motor wilde hij samen met oma op vakantie. Maar toen gebeurde er iets wat de wereld op de boerderij helemaal op zijn kop zette. En dat alles leverde een leuk spektakel op.

Optocht
Zaterdagmorgen vertrok een grote bonte optocht vanaf sportcomplex Veldhoek naar het feestterrein aan de Kapersweg. De deelname was met 23 nummers nog groter dan vorig jaar.

En aan de actualiteit en kwaliteit ontbrak het evenmin. 'Wij gaan Europa in of toch weer niet?' was een creatie met een knipoog naar de stroom (boot)vluchtelingen die vanuit Syrie Europa intrekt. Winnaar bij de volwassenen werd Vriendengroep De Muppets met de Motorbende. Bij de jeugd scoorde Max Verstappen de hoogste puntenscore in de categorie 'zonder motor' en in de categorie gemotoriseerd wonnen de Minions.

De volks- en kinderspelen werden zaterdagmiddag afgesloten met het traditionele eindspel 'Blij dat ik glij' dat bij de mannen door Marco Dolphijn, bij de vrouwen door Susan van den Burg en bij de jeugd door Tom Bretveld werd gewonnen.

Tot schutterskoning van de Veldhoek 2015 werd Tonnie klein Selle (66) uitgeroepen. Na 420 schoten (112 deelnemers) viel de vogel. Zaterdagavond werd klein Selle -die op een originele manier naar de feestlocatie vervoerd werd door zijn buren en vrienden- gehuldigd in de feesttent.                                                

Winnaars
Winnaars Volks- en Kinderspelen Volksfeest Veldhoek 2015: Optocht: Jeugd: Groepen zonder motor jeugd: Max Verstappen, Lotte en Sam Mombarg, Ella en Lisanne Schoppers, Isa en Jonas van Trigt; Gemotoriseerd: De Minions, Bram en Pip van Haarlem, Damon Weenk, Sascha Momberg en Mika en Björn klein Selle; Originaliteitsprijs: Wij pesten niet, Maud Wijnbergen, Nicky, Kaya Veenhuis en Niek, bas en Wout Mulderije. Volwassenen: De Motorbende, Vriendengroep De Muppets; Originaliteitsprijs: Mini en Maxi, Ilon en André Bouwmeester.

Volksspelen: Vogelschieten: Tonnie klein Selle (koning); Vogelgooien: Anouk Bluemink (koningin); Klepelschieten: André Bouwmeester; Schijfschieten: Johan Rossel; Sjoelen: Edwin Menkhorst; Bierpul schuiven: Nick Groot Wassink; Ringrijden: vrouwen: Mirjam van den Burg; mannen: Bert van den Burg: Doeltrappen: mannen: Arne Jan Nijen Es; vrouwen: Sylke Bousmeester; jeugd: Tristan Menkhorst; Boodschappenkrat: Esther Weenk; Blij dat ik glij: mannen: Marco Dolphijn; vrouwen Susan van den Burg; jeugd: Tom Bretveld.

Kinderspelen: 4-6 jaar; jongens: Dion Kuijer; meisjes: Kaya Veenhuis; 6-8 jaar: jongens: Bart Reerink; meisjes: Evi Reerink; 8-10 jaar: jongens: Dylan Kelderman; meisjes: Laura klein Selle; 10-12 jaar: jongens: Kristian Baks; meisjes: Lotte Visschers. Voor alle andere uitslagen: zie website.


www.veldhoeksfeest.nl