Teun, Matthijs en Duuk vermaken zich als 'dierenverzorger' tussen de dieren.
Teun, Matthijs en Duuk vermaken zich als 'dierenverzorger' tussen de dieren. Foto: Alice Rouwhorst

Eerste schoolreisje

Pannevogel succes

STEENDEREN - Met vijf afgeladen bussen vol vertrokken afgelopen vrijdag zo'n 250 kletsende en uitgelaten schoolkinderen van de Pannevogel voor hun eerste schoolreisje van de nieuwe school naar Burgers Zoo in Arnhem.

Het was voor het team en de organiserende ouders wel even wennen, een schoolreisje plannen voor zoveel kinderen, maar het is gelukt en hoe! In een kort tijdsbestek van een aantal weken was deze logistieke operatie geregeld en hebben de kinderen kunnen genieten van en verder kennis kunnen maken met hun nieuwe klas.

De kinderen van groep één tot en met vier gingen in kleine groepjes onder begeleiding van een juf of ouder de dierentuin bezoeken. De kinderen van de andere groepen mochten zelf rondfladderen. Hoe stoer is dat?!
Rond lunchtijd moesten 250 magen gevuld worden, maar ook dat verliep vlekkeloos. Alleen was het soms voor de leerkrachten en ouders die de patat en het drinken uitdeelden de vraag of een groepje kinderen wel of niet op de Pannevogel zaten. Want op zo'n korte termijn alle kinderen kennen is er natuurlijk niet bij. De bush, de ocean en de dessert waren mooi, maar favoriet waren bij alle kinderen toch wel de apen, zeker met zoveel schaTtige baby-gorilla's en natuurlijk de speeltuin! Want wat is een dierentuin zonder speeltuin?

Een natuurlijk eindigde het schoolreisje met de 'lege' bus en verbaasde ouders. Het eerste schoolreisje van de Pannevogel zit erop en het was een geslaagde, maar vermoeiende dag voor kind én begeleider.


Clubkampioenschappen De Gompert

HENGELO - Zondag 20 september was het eindelijk weer zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen voor Ponyclub en Rijvereniging de Gompert. Een sportieve en vooral erg gezellige dag voor alle leden met hun vrienden en familieleden.

Iedereen mocht beginnen met het rijden van een dressuurproef die door een officiële jury werd beoordeeld. Een mooie opsteker en oefenrondje omdat de indoorconcoursen vanaf 1 oktober weer beginnen. Daarna werd er gestreden om de mooiste drafpassen in het 'rondje voor de fokker'. Om uiteindelijk af te sluiten met een springparcours voor zowel de ervaren als beginnende ruiters.
Fotografen hebben prachtige foto's van alle deelnemers gemaakt. Als afsluiter van de dag verzorgde Lisselot van Walstijn en haar paard Ravel, een leuke leerzame clinic voor alle aanwezigen. Hierna werd de uitslag van de clubkampioenschappen bekend gemaakt. Romy Weber behaalde met Wabash bij de pony's de hoogste dagscore en Demi Groot Jebbink deed hetzelfde met Ricordate M bij de paarden. Het 'rondje voor de fokker' werd dit jaar weer gewonnen door Debbie Willems met Abel. Met dank aan de sponsoren heeft het bestuur al haar leden een verenigingspolo gegeven. Hier zijn zij ontzettend trots op. De polo is een bedankje naar de leden voor hun inzet als vrijwilligers tijdens de concoursen en evenementen. Mede hierdoor houden zij de contributie laag en de vereniging financieel gezond. Een leuke groepsfoto met alle aanwezige leden maakte de dag compleet. Tijdens het heerlijke buffet werd nog lang nagepraat over de geslaagde dag. Namens de leden willen zij de sponsoren ontzettend bedanken voor hun bijdrage.

Leden van Ponyclub en Rijvereniging de Gompert.