Buurmannen van de Rozenstraat zijn het pannaveldje aan het bestraten.
Buurmannen van de Rozenstraat zijn het pannaveldje aan het bestraten. Foto: Liesbeth Oukes

Handen uit de mouwen tijdens burendag

Pannaveldje gerealiseerd

HENGELO - Zaterdag 26 september, de nationale burendag, was het een drukte van belang op het speelveldje bij de Rozenstraat, Tramstraat, Lelystraat en Korenbloemstraat. De buurt trof daar voorbereidingen voor de aanleg van een pannaveldje, al waren het vooral buurmannen die de taak op zich namen om zand en tegels aan te brengen.

Tijdens een buurtfeestje kwam het idee om een voetbalveldje te maken op het speelterrein, waar één doeltje stond op een grasveldje. Het zou mooi zij als er twee doeltjes zouden staan, op een plateau van tegels: een pannaveldje van 7 bij 9 meter.
Om dit te kunnen financieren, schreef de buurt zich in voor Nationale Burendag. Helaas was deze subsidiepot al vroegtijdig leeg, maar vanwege het leuke initiatief wilde de buurt het er niet bij laten zitten.
Initiatiefnemers Erik de Greef en Bas Koens gingen met de gemeente Bronckhorst in overleg over de mogelijkheden om dit pannaveldje alsnog te realiseren vanuit Burgerparticipatie. Er kwam een oplossing!

Op het speelterrein staat op dit moment een klimboog van ruim 40 jaar oud, dat flink aan onderhoud toe is. Omdat deze de laatste tijd niet tot nauwelijks gebruikt is, werd besloten het gemeentelijk budget voor het onderhoud voor deze klimboog te laten vervallen, maar in te zetten voor het nieuwe plan. Het pannaveldje is voor alle leeftijden en brengt een spelelement in de speeltuin.
Daarnaast kreeg de buurt het advies om contact te leggen met Dorpsbelang Hengelo om subsidie te krijgen voor gemeenschappelijke belangen. Ook dat lukte, onder de voorwaarde dat de buurt zelf de basis legt voor de bestrating van het pannaveldje en dit ook bekostigt.

Zo gezegd, zo gedaan. De buurt heeft zelf gratis tegels en zand geregeld en startte al op vrijdagavond met het uitgraven van het bedoelde stuk gras en daarna het scheppen van zand als voorbereiding voor de bestrating. Jan en Niels Bosman boden hulp met een minikraan en shovel voor het verzetten van twee speeltoestellen.
Zaterdagochtend begonnen de buurmannen enthousiast aan het bestraten. Vele aanhangers met stoeptegels werden gehaald. Gezamenlijk kon die dag een fraai plateau worden afgeleverd. Ook kregen de twee toestellen een nieuwe plek. De buurt sloot de middag met een drankje af.
Het pannaveldje is door de gemeente besteld. Zodra deze binnen is, zal het geplaatst en in gebruik genomen worden.
De buurt wil via deze weg DBHengelo en de Gemeente Bronckhorst bedanken voor de samenwerking!