Onder zeil voor de spetterende dolfijnen(show).
Onder zeil voor de spetterende dolfijnen(show).

Spetterend jubileumuitstapje Zonnebloem Steenderen

STEENDEREN/HARDERWIJK – De Zonnebloem-afdeling Steenderen bestaat 9 oktober 30 jaar. Aan de gasten van de afdeling was eerder een keuze voorgelegd voor een uitstapje om dit jubileum te vieren. De bestemming, het Dolfinarium in Harderwijk, kreeg hun voorkeur.

Vorige week dinsdagochtend stapten gasten en vrijwilligers, 71 man/vrouw in totaal, al vroeg in de bussen.

Er werden 10 rolstoelen en nog meer rollators in de bagageruimte gezet, een precisiewerkje voor de buschauffeur. Was het eerst nog somber en grijs rondom Steenderen, eenmaal in Harderwijk kon genoten worden van een zonnetje.

Genoten werd er ook van de dolfijnenshow; spectaculair waren die onderdelen waarin de trainers door hun dolfijnen metershoog in de lucht gezet werden. En wat te denken van in vliegende vaart, staand op de rug van twee dolfijnen het bassin rond …
Gelegenheid om over de toeren van de dolfijnen na te praten was er tijdens de lunch. Het gereedstaande buffet werd alle eer aan gedaan.
Natuurlijk werd er ook over nagedacht wat men perse niet wilde missen in het park. Er is tenslotte genoeg te zien en te beleven.

Zoals bijvoorbeeld de onderwaterruimte waar vanachter een 60 meter lange glazen wand oog in oog contact gemaakt kan worden met de rondzwemmende dolfijnen en walrussen.

Bezoek aan Dolfinarium Harderwijk

Rond 16.00 uur was het tijd om de terugreis te aanvaarden, zoals dat heet: moe maar voldaan. Na een dagje Dolfinarium konden gasten en vrijwilligers terugkijken op een geslaagd jubileumuitstapje!