De artiesten van het Varssels Feest 2015.
De artiesten van het Varssels Feest 2015.

Volop vertier tijdens driedaags Varssels Feest

VARSSEL - De wijnmaand oktober staat in vele landen synoniem voor feesten. In de buurtschap Varssel is dat niet anders. Het jaarlijkse Varsselse Feest staat weer op het punt om los te barsten. Op het programma staan optredens van vier muziekbands/artiesten en er is een hilarische toneelvoorstelling. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest niet. De festiviteiten vinden plaats op 9, 10 en 11 oktober. Alles speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen.

Vrijdagmiddagborrel
Als opwarmer voor het feest is er vanaf 16.00 tot 17.30 uur een gezellige borrelbijeenkomst. Hiermee wordt de werkweek afgesloten en het feestweekend ingeluid. Dan zal ook de start zijn van de inschrijvingen voor het vogelschieten.

Toneel- en muziekavond
Op vrijdagavond staat het Varssels Volkstoneel weer op de planken voor volk uit Varssel én (verre) omstreken. Dit maal wordt het stuk 'Je kunt er naor fluiten', een klucht in drie bedrijven, ten tonele gebracht.
Het stuk speelt zich af op de boerderij van Mans Oost, een man op leeftijd. Zijn slinkse dochter Riek wil graag dat Mans zijn land verkoopt, zodat zij en haar man Leffert met het geld daarvan in een nieuwe bungalow kunnen gaan wonen.
Mans heeft daar geen oren naar. Hij verhuurt liever een deel van zijn grond aan Harry en José, die willen beginnen met het houden en fokken van sikken. Riek probeert dat te verhinderen. Maar Mans gaat met hulp van zijn nieuwsgierige buurvrouw Roeffie en fluitsignalen in de tegenaanval. Deze klucht zorgt voor de nodige commotie en hilariteit. De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen.
De aanvang van het toneel is om 19.15 uur en de entree bedraagt € 7,50 (inclusief koffie en cake). Tijdens de pauze zijn er bij de verloting wederom fantastische prijzen te winnen; de hoofdprijs is een fiets.
Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van de feest- en rockband 'Anders is het niet'.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Ard Scheffer, schutterskoning van 2014. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, handboogschieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven.
Tevens kunnen de bezoekers in de huid van een zwaarlijvige sumo-worstelaar kruipen. Door middel van kracht, behendigheid en/of tactiek zullen zij dan moeten proberen om de tegenstander te vloeren of van de mat te duwen.

Feestavond met Plebz en Patrick & Mark
Zaterdagavond is er een knallend feest met de coverband Plebz. Deze band is voor de tweede maal 'on stage' in Varssel. Plebz staat voor 100% feestgarantie doordat de bandleden goed inspelen op het publiek en stevig gas geven. De optredens van de band worden afgewisseld met akoestische gitaarmuziek van het duo Patrick en Mark, bekend van de band Underkoffer. Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro.

Kinderfeest en muziekmiddag met Underkoffer
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht voor de kinderen met hun zelf versierde fietsen, skelters etc. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen.
Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Tussentijds wordt de Varsselse jeugd getrakteerd op allerlei lekkere dingen en mogen zij een graai doen in de grabbelton. Bovendien is er na afloop van de spelen voor iedereen een bijzondere (foto)surprise.
Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen. Ook staan op die dagen weer een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.
Vanaf 15.00 uur speelt dit jaar weer op veler verzoek de band Underkoffer. Met woest enthousiasme een grote dosis humor zorgen zij voor goede muziek en een spetterende liveshow. En wat ook mooi is, dat de entree voor deze gezellige muziekmiddag geheel vrij is.
Er is dus in het weekend van 9, 10 en 11 oktober veel te beleven in Varssel. Dit mag niemand missen. Tot ziens bij het Varssels feest.


Adje's BBQ op 2 oktober

HENGELO - Op vrijdag 2 oktober organiseert Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo een Mega BBQ, verzorgd door Ad Ridderhof. De voormalige slager zal zijn gasten op deze avond het heerlijkste vlees voorschotelen onder het genot van toepasselijke muziek.

Het terras zal worden afgesloten en het eetcafé krijgt een gezellige ambiance met hangtafels. Voor € 27,50 kan men onbeperkt eten, inclusief wijn, bier en frisdrank. Deelnamekaarten zijn van tevoren al verkrijgbaar bij het eetcafé.

Het is de afsluiting van het terrasseizoen en tevens de aftrap van het gevarieerde herfst/winterprogramma bij Eetcafé Jansen en Jansen, dat weer bol staat van activiteiten. Twee thema's keren elke maand terug: J&J CULINAIR en J&J UNPLUGGED.
J&J CULINAIR is voor het eerst op donderdag 8 oktober en valt samen met de modeshow in Hengelo. Die avond kunnen gasten voor € 19,95 onbeperkt tapas eten.
Op zaterdag 10 oktober is de eerste J&J UNPLUGGED met Piano House. Een bijzonder concept dat ook al tijdens de Hengelose kermis met veel succes optrad. Twee rasmuzikanten spelen alle mogelijke verzoeknummers. De entree is gratis.
J&J UNPLUGGED zal daarna elke maand met andere artiesten op een zaterdagavond terugkeren.