DVO DS1 seizoen 2015/2016. Staand v.l.n.r.: Trainer Henk Wahl, Nina Hermans, Floor Melgers, Janine Kaak, Lise Middelkoop, Esmee Meutstege, Karin Hendriks, hoofdsponsor Theo Melgers. Zittend: Lianne Versteege, Esmee Regelink, Pauline Drouen, Nicky Eugelink, Tamara Smeitink, Dewi Regelink.
DVO DS1 seizoen 2015/2016. Staand v.l.n.r.: Trainer Henk Wahl, Nina Hermans, Floor Melgers, Janine Kaak, Lise Middelkoop, Esmee Meutstege, Karin Hendriks, hoofdsponsor Theo Melgers. Zittend: Lianne Versteege, Esmee Regelink, Pauline Drouen, Nicky Eugelink, Tamara Smeitink, Dewi Regelink. Foto: Willy Hermans

DVO DS1 sterk uit de startblokken

HENGELO - Nadat in het afgelopen seizoen promotie naar de tweede divisie op een haar na was gemist, begonnen de dames van DVO DS1 zaterdag aan de competitie. Dit seizoen is DVO ingedeeld in de iets sterker geachte regio Twente.

Onder de nieuwe trainer Henk Wahl uit Eibergen is het team flink verjongd met vier andere gezichten in de selectie: Lianne Versteege, Nicky Eugelink, Tamara Smeitink en Floor Melgers. Esmee Meutstege is weer terug na een zwangerschap, terwijl Karin Hendriks om dezelfde reden de verrichtingen van een afstand zal volgen. Hoofdsponsor is het komende jaar autobedrijf Melgers uit Steenderen.
Door alle wisselingen en de andere indeling waren de verwachtingen voor dit seizoen onzeker. In de eerste competitiewedstrijd is DVO in elk geval sterk begonnen. Met een fraaie 4-0 zege op Gemini uit Borculo nestelden de Hengelose dames zich direct in de top.
In de eerste set ging het lang gelijk op, met eerst een lichte achterstand voor DVO. Halverwege liepen de DVO-aanvallen beter en nam het afstand van de Borculose dames, getraind door DVO'er Wilhelm de Ruiter. Na 18-15 serveerde Nina Hermans de set uit naar 25-16.
De tweede set kende hetzelfde verloop. Met 2-7 en 6-11 kwam DVO achter om daarna weer op gang te komen. Bij 15-15 was de tegenstander achterhaald en daarna was het weer erop en erover: 25-20.
De tegenstand was hiermee gebroken en DVO kon daarna de derde set snel naar zich toe trekken. Zowel verdediging als aanval stonden goed en ook de nieuwe mid Lianne Versteege speelde sterk met een aantal goede bloks.
Na 11-3 kwam Gemini nog even terug, maar nadat het even later 18-10 stond konden Floor Melgers als spelverdeler en Tamara Smeitink als diagonaal hun debuut maken. Met een killblock werd het laatste punt van de set binnengehaald: 25-14.
De debutanten bleven in de vierde set staan. De winst was al binnen, maar er werd nog gestreden voor het laatste setpunt. Dat elk punt van belang is, bewees het vorig seizoen wel. Met 3-3, 11-11, 15-15 en 21-21 als tussenstanden dacht Gemini even toch nog een puntje weg te slepen, maar het talrijke publiek zag DVO weer sterk op het beslissende moment. Een zenuwslopend lange rally was het laatste wapenfeit en met 25-21 was de 4-0 overwinning en de eerste vijf punten binnen.

DVO draait dus direct goed mee. Zaterdag geen volleybal wegens interlandverplichtingen. De volgende wedstrijd is op 3 oktober tegen Rosstars uit Rossum. Dan weet DVO ook meer over de krachtsverhoudingen, want ook Rosstars won het eerste duel met 4-0.


Winst voor Deroue in British Superbike

HENGELO - Scott Deroue heeft op zondag de BSB Moto3 wedstrijd gewonnen op het TT-Circuit. Het Hamove-lid werd zaterdag tweede in de eerste race, maar op zondag was hij op een half natte baan alle Moto3-piloten de baas. Deroue had het aan de stok met zijn concurrent in het kampioenschap Taz Taylor. Taylor crashte in de laatste ronde van de race op zondag, waardoor Deroue nu een voorsprong heeft van negenenvijftig punten in het kampioenschap. Naast Deroue kwamen ook de leden Tasia Rodink, Cliff Kloots, Johan Fredriks uit in de solo klassen. Marcel Ritzer en Jurgen Banda streden om de punten in de zijspan klasse.

Tasia Rodink had een ongelukkige eerste race in de 125cc klasse. Rodink reed heel sterk en vocht voor de winst, maar crashte in de laatste ronde. In de tweede race kwam ze op een nette vijfde positie over de meet. Cliff Kloots deed ook van zich spreken in Assen, door zaterdag als vijfde Evo-rijder te finishen in de British Supersport wedstrijd.Helaas lukte hem dat niet in de tweede wedstrijd. Hier eindigde Kloots in de achterhoede. Johan Fredriks die bijna elk weekend wel ergens rijdt werd achtste in de ONK Superbike klasse.
De lokale rijders Marcel Ritzer en Jurgen Banda reden in beide zijspanwedstrijden naar een zesde positie.

De kersverse wereldkampioenen Bennie Streuer en Geert Koerts finishten zaterdag als tweede en wonnen op zondag de wedstrijd in de zijspan-categorie. Beide wedstrijden voor het BSB supersport kampioenschap werden gewonnen door de Britse rijder Luke Stapleford. De Austalische coureur Josh Brookes ging onder toeziend oog van 25.000 toeschouwers aan de haal met winst in beide races van de BSB superbikes. Onder de toeschouwers was ook Joey den Besten van het Performance Racing Achterhoek. Hij gaat volgende week strijden in het Duitse Frohburg voor een tweede plaats in het IRRC supersport kampioenschap.

Op 10 en 11 oktober staan de laatste ONK races op het programma op het TT Circuit Assen. Daar zal gestreden worden in de Battle of the Nations.www.performanceracing.nl.

Winst voor de Deroue in Moto3. Foto: Henk Teerink