Spelen met (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes op locatie De Akker van De Pannevogel.
Spelen met (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes op locatie De Akker van De Pannevogel. Foto: Alice Rouwhorst

De Pannevogel van start

Steenderen Op maandagmorgen 24 augustus was het voor veel kinderen een spannende ochtend, want de school begon weer na zes weken zomervakantie. Voor de kinderen van de voormalige basisscholen in Steenderen en Baak was het extra spannend, want zij begonnen op de eerste schooldag van De Pannevogel, de basisschool die ontstaan is uit de gefuseerde basisscholen in Steenderen, Baak en Olburgen.

De leerlingen zitten nu nog verdeeld over twee gebouwen, de voormalige Joannesschool en De Akker, maar gaan na de kerstvakantie over in het nieuwe gebouw bij het zwembad en de sporthal. Het hijsen van de schoolvlag op beide locaties was het startsein van De Pannevogel. Directeur Susette Seevinck zegt dat het niet alleen voor de kinderen spannend was om te starten in de nieuwe groepen, maar voor het hele team. "Vele juffen zitten in een nieuw gebouw met allemaal nieuwe kinderen om zich heen. Daarom besteden we de eerste schoolweken extra aandacht aan de kennismaking met elkaar en het wennen aan de nieuwe omgeving," aldus Seevinck.
Voor juf Danielle van de combinatiegroep zeven en acht op de locatie de Joannes is ook alles nieuw. Zij zegt hierover: "Er zitten kinderen van drie verschillende scholen bij elkaar. Ik ken niemand en het is prachtig te zien hoe makkelijk zij met elkaar omgaan. Ik weet overigens niet wie van welke school komt. Het is duidelijk te merken dat de kinderen eerder in een combinatie groep hebben gezeten, want wat kunnen zij goed stil en zelfstandig werken!"
Inmiddels is de eerste schoolweek voorbij en zijn zowel de kinderen als het team enthousiast. Maar er zijn natuurlijk nog de nodige opstartperikelen. "Niet alle spullen die besteld zijn, zijn al binnen. Verhuisdozen zijn zoek. De komende weken moeten we blijven kijken hoe alles loopt en waar we willen of moeten bijsturen. Zo wordt het steeds een beetje beter, voor iedereen die bij de school betrokken is," zegt Seevinck. "Lastig was dat er direct op de eerste schooldag een telefoonstoring was", vervolgt ze. "De school was daardoor 's ochtends niet bereikbaar. Later bleek de locatie aan de Bronckhorsterweg, de voormalige De Akker, helemaal geen verbinding te hebben omdat die al opgezegd bleek te zijn.

Na een snelle actie is er nu één nummer waarmee beide scholen te bereiken zijn via een doorkiessysteem, namelijk 0575-451357. Dit blijft ook na de verhuizing het telefoonnummer.

De eerste week is er heel hard en enthousiast gewerkt door iedereen op De Pannevogel. Het is fijn om de kinderen echt samen te zien spelen en te merken dat nieuwe contacten ontstaan. Ik kijk in elk geval tevreden terug op de eerste week. Er is een hoop werk gedaan om met elkaar te kunnen starten en er ligt nog een flinke klus om in december soepel te kunnen verhuizen. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken en dat we na de kerstvakantie echt als één school in één gebouw samen verder gaan. Wij kijken daar met het team al echt naar uit! Het doet me plezier om te zien dat de steigers bij de nieuwbouw weg zijn: wat wordt het een mooi gebouw," besluit ze.

Alle juffen en één meester zijn allemaal met een goed gevoel begonnen en moeten net als de kinderen wennen, maar genieten van alles wat al wel lukt. Ze weten dat ze de eerste weken nog flink moeten zoeken, puzzelen en vooral moeten werken aan een fijne groepssfeer, maar daar zijn ze tot nu toe allemaal super tevreden over.

En de kinderen zijn allemaal enthousiast en zijn blij met de mogelijkheid om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Zo vindt een jongen uit groep vijf het heel leuk op de nieuwe school omdat alles nieuw is. Hij heeft nieuwe juffen en die vindt hij heel erg lief!
Een kind uit groep zeven vond het continurooster eerst wennen maar is nu wel blij met de extra vrije tijd. Weer een ander zegt dat hij maandag een beetje nerveus was en het wennen vond om geen buitenpauze om tien uur te hebben. Dinsdag voelde hij zich al meer thuis bij de locatie Joannes. En op vrijdag voelt het als de oude school De Akker.

Voor sommige kinderen uit Baak is het wennen om op de fiets naar school te gaan in Steenderen. En dat geldt ook voor een aantal ouders die meefietsen, omdat hun kroost nog in de onderbouw zit. Zij fietsen nu ook elke dag twee keer op en neer naar de school in het dorp verderop. Het komt hun conditie in ieder geval ten goede. En zo heeft op z'n Cruijffiaans ieder nadeel z'n voordeel.


Afscheid SV Basteom locatie Baak

Steenderen/Baak SV Basteom neemt afscheid van de locatie Baak. Na 20 september speelt iedereen op de uitgebreide en vernieuwde locatie in Steenderen. Het bestuur wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en dit 'vieren' met een feestje.

Er zal die dag een klein officieel gedeelte worden gehouden met Riek van Langen, de vrouw van wijlen Jan van Langen en Alfred Hendriks, destijds het jongste lid Baakse Boys die in 1981 deze accommodatie opende.

Programma 20 september:
14.00 uur voetbalt het eerste elftal van SV Basteom tegen SHE.

Direct na de wedstrijd is een officiële gelegenheid met een woordje van de voorzitter, de overhandiging van een sleutel aan de gemeente en de overhandiging van een schilderij door Riek van Langen en Alfred Hendriks aan het bestuur.

Er is voor de kinderen een springkussen, live muziek in de kantine, eten (hapkar buiten) en drinken (in de kantine) en een verloting met drie grote prijzen.
Sluiting rond 22.00 uur.


www.svbasteom.nl