Naobers van 'de kerk met de dikke toren' zijn van harte uitgenodigd voor startzondag.
Naobers van 'de kerk met de dikke toren' zijn van harte uitgenodigd voor startzondag. Foto: Liesbeth Oukes

Remigiuskerk viert zondag
6 september startzondag

De kerk maakt buurt

Steenderen Op zondag 6 september gaat in de Remigiuskerk het nieuwe kerkelijk jaar van start met het (landelijke) jaarthema 'Goede Buren'. Naobers van 'de kerk met de dikke toren' zijn van harte uitgenodigd als speciale gasten voor een ontmoeting met de dorpskerk van buurt- en dorpsgenoten, als naaste buren.

'Goede Buren' is het landelijke thema van de startzondag. "We moeten zorg hebben voor elkaar," aldus een van de organisatoren. "Hier in de Achterhoek is het naoberschap al een gegeven, maar het is leuk om de buurt een keer uit te nodigen. Kom eens even kijken naar de kerk. We hebben ook een ander programma."

Buren en andere belangstellenden zijn vanaf 9.30 uur welkom voor koffie, thee en wat lekkers. "Zelf gebakken door mensen van de gemeente. Je kunt praten en kennismaken met elkaar. Er is dan eerste een activiteit voor alle mensen en vervolgens gaat dat over in een feestelijke viering onder leiding van Fini van Zoelen."

Kinderen hebben een belangrijke rol aan het begin van de dienst, dan gaan ze naar de kinderkerk en komen later weer terug.

Na de dienst is een informatiemarkt met presentaties van de vele gemeenteactiviteiten. De sterrenclub, de groep kinderen die aan de kerstmusical hebben meegedaan, presenteren zich, maar ook de eat-en-meat-groep, jongelui van 12 tot 16 jaar die eten en elkaar ontmoeten met een bepaald onderwerp.

Verder zijn er de groepen liturgisch bloemschikken, kerkenraad, discover, hervormde vrouwendienst, rondom de kerk en koffie met een oortje.

Ook is er informatie over het contact met Malis in Oost-Duitsland en de SOGK. De band B2B zorgt voor de muzikale omlijsting.

Als afsluiting van de ochtend is er een hapje en een drankje. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op deze startzondag.


Informatieavond Toeristisch
Platform Bronkhorst-Steenderen

Bronkhorst Op dinsdag 8 september wordt in Herberg De Gouden Leeuw in Bronckorst een informatieve bijeenkomst gehouden door het Toeristisch Platform Bronkhorst-Steenderen. Deze avond staat het toeristisch informatieboekje centraal. Spreker is Hennie Dokter uit Hummelo. De avond begint om 20.00 uur.

In de loop van vorig jaar is er een aantal bijeenkomsten geweest om een start te maken voor de opzet van het Toeristisch Platform Bronkhorst-Steenderen. Nu is de stichting in oprichting en zijn de bestuursleden bij de notaris geweest.

Hoofddoel van het Toeristisch Platform is om de voormalige gemeente Steenderen, Bronckhorst West genoemd, voor bezoekers uit binnen- en buitenland, maar ook voor de eigen inwoners, nog aantrekkelijker te maken en hen te interesseren voor deze mooie landelijke omgeving.

Om het gebied een extra impuls te geven en op de kaart te zetten, is inbreng van toeristische ondernemers en andere belangstellenden onmisbaar. Het gaat hier om praktische en nuttige informatie, die op de goede plek, met name bij de vakantieganger en verdere bezoekers, beschikbaar komt.

Achter de schermen zijn zij druk bezig om een informatieboekje samen te stellen, die nu de werktitel 'Bronkhorster Steentjes' heeft. Hierin komt alle noodzakelijke informatie voor de bezoekers die deze regio aandoen.

In het boekje worden bedrijven en ondernemingen overzichtelijk in categorieën ingedeeld, zoals slapen, eten, wandel- en fietsroutes, evenementen, kunst kijken, tuinen en natuur, kinderen enzovoort. Gedacht wordt ook aan arrangementen, die door verschillende ondernemers samen worden opgezet.

Als voorbeeld dient het boekje 'AchterOmmetjes', samengesteld door het Toeristisch Platform Drempt-Hummelo-Keppel. Kijk op: www.achterommetjes.nl.

De bestuursleden hebben mensen bezocht met een boekje van Hummelo-Keppel als voorbeeld, om hen te enthousiasmeren op 8 september naar Bronkhorst te komen. Daar zal de noodzaak voor een Toeristisch Platform, maar ook vermelding in het boekje nog eens worden benadrukt.

Hennie Dokter uit Hummelo zal vertellen wat het boekje voor hun ondernemers, kunstenaars en andere belanghebbenden heeft opgeleverd.

Het Toeristisch Platform Bronkhorst-Steenderen streeft naar een vergelijkbare opzet qua indeling, aantal advertenties/bedrijven etc.

Het is de bedoeling om een zo compleet mogelijk, kwalitatief goed boekje samen te stellen met een oplage rond de 15.000 stuks, zodat iedereen, ook de vakantieganger, meerdere jaren gebruik van het boekje kan maken. Daarnaast komt er een website.

Voor vragen, neem contact op met Grietje Weenk (0573) 454768 of (06) 83333994,
Ruud van Bussel (06) 23408220, Harold Aalderink (06) 23388181, Joke Meulenveld (06) 81412216 of Marcel La Croix (06) 11120125.


bronkhorstersteentjes@gmail.com