De winnende wagen in 2014: 'Striptent voor jong en oud' van RaRa.
De winnende wagen in 2014: 'Striptent voor jong en oud' van RaRa. Foto: Liesbeth Oukes

Programma Steenderense Kermis

Steenderen Vanaf donderdag 10 tot en met zaterdag 12 september wordt de jaarlijkse kermis gevierd. Een lunapark op het marktplein, een playbackshow in de grote feesttent, vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen en andere spelen op de vogelwei. Verder wordt dit jaar voor de 39ste keer de Grote Optocht gehouden. Tesamen met de bands die in de feesttent en de café's spelen, voldoende elementen voor een supergezellig weekend.

10 september
Op donderdagavond 10 september is het Lunapark vanaf 19.00 uur geopend. De Grote Playback Show in de feesttent wordt gehouden tussen 19.30 en 21.30 uur.

In Café Heezen is gelegenheid tot opgeven voor het Vogel- en Schijfschieten en Vogelknuppelen van 20.00 tot 22.00 uur, met livemuziek van 'Vox Diablos'.

Veel vermaak op kermis, vogelwei en optocht

Tussen 22.00 en 23.00 uur is dan de opgave voor het Vogel- en Schijfschieten en Vogelknuppelen in Café De Seven Steenen, met muziek van 'DJ Robert'.

11 september
Vrijdag 11 september is er vanaf 8.30 uur nog mogelijkheid tot na-inschrijving voor het Vogel- en Schijfschieten en Vogelknuppelen in de feesttent. De Kleine Schutterij vertrekt vervolgens om 9.00 uur vanaf het Burg. Buddingh' Plein. Om deze tijd vertrekt ook Muziekvereniging Nieuw Leven voor de aubade bij het voormalige gemeentehuis.

De activiteiten op de Vogelweide, met onder andere het traditionele vogelschieten, schijfschieten en vogelknuppelen, beginnen dan om 9.30 uur. Naar verwachting is om 12.00 uur de prijsuitreiking van de vogelwei-activiteiten in de feesttent.

Aansluitend is het kermisfeest in de feesttent onder begeleiding van 'The Perfect Showband'. Vanaf 17.00 uur feest en gezelligheid bij Café Heezen en De Seven Steenen. 'The Perfect Showband' speelt 's avonds vanaf 21.00 uur wederom in de feesttent.

12 september
Zaterdagochtend 12 september om 9.30 uur kunnen de kinderen verzamelen bij de feesttent voor het Kindervermaak.

's Middags om 13.00 uur begint het opstellen voor de Grote Optocht op de Harmen Addinkstraat. Om 13.30 uur stellen de kleine wagens en versierde fietsen op de Bronkhorsterweg tussen de Harmen Addinkstraat en de Akkerschool op.

De Grote Optocht start om 14.00 uur, waarna vanaf 15.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent met muzikale begeleiding van de band 'Melrose'.

Rond deze tijd start eveneens het feest bij Café Heezen op het Marktplein met de 'Retteketet Showband' waarna rond 19.00 uur de band 'Brood op de plank' haar opwachting maakt.

Om 21.00 uur gaat het feest verder in de feesttent met de top-40 band 'Melrose'.

Dan zijn de Café's Heezen en De Seven Steenen ook geopend. Meer informatie is te vinden op de website.


www.steenderensekermis.nl