Fietsvierdaagse in clusterverband van de KBO afdelingen van Bronkhorst

Geslaagde activiteiten in en rond Wolvega

Regio - Op maandag 27 juli rond 10.30 uur vertrokken de deelnemers van de KBO op de fiets. Zij werden heel hartelijk ontvangen in Hotel Holland Inn, in Wolvega. De meesten van hen maakten toch, tussen de buien van die eerste middag door, toch nog een fietstochtje.

De eerste avond dineerde het gezelschap samen in het restaurant van Holland Inn. Heel gezellig en het diner was voortreffelijk. Ook het ontbijt was af. De avondjes werden of kaartend of kletsend doorgebracht. Dat ging van bridgen tot ezelen en alles wat er tussen inzit. Hilariteit alom.
Op de woensdag avond stond er een boottocht in Giethoorn op het programma. En wat heerlijk, het was droog. Door het centrum van Giethoorn langs overvolle tuinen met hortensia's in allerlei kleuren. Ook op het open water rond Giethoorn was veel te zien. Het gezelschap kreeg de informatie hierbij door de eigenaar van de boot.

Omdat het weerbericht nog steeds niet beter werd, besloten zij samen de laatste dag naar Workum te gaan, naar het Jopie Huisman museum. In het museum begonnen ze met een film over het leven van Jopie Huisman. Het bekijken van zijn werk werd daardoor nog meer gewaardeerd. In één woord prachtig! Dat was van iedereen het commentaar.
Rond 17.30 uur waren de deelnemers terug bij Coen Evers voor een gezamenlijk etentje ter afsluiting van deze fietsdagen. Daar werden Marijke en Johan van de KBO afdeling Keijenborg, nog extra bedankt voor alle voorbereidingen, de organisatie en het fietsenvervoer. Dit in de vorm van een tegoedbon voor een etentje bij Coen Evers.

Ondanks het slechte weer is het een heel geslaagd uitje geweest. Zeker om nog eens te doen. De dames van de ANBO waren het er ook mee eens, om in Clusterverband ook de ANBO hierbij te betrekken. Dit bevestigt de vriendschappelijke sfeer onder alle deelnemers.