De jongeleu treden op tijdens 'Back tot the 50's.
De jongeleu treden op tijdens 'Back tot the 50's.

'Back to the 50's' middag met optredens en workshops

Iesselschotsers & Jongeleu

Hengelo - 'Back to the 50's'. Een gezellige dans, zang en muziekmiddag uit de vijftiger jaren, in de tuin van de familie Willemsen in Hengelo.

Naast het uitdragen en in ere houden van de folklore uit Oost-Nederland van omstreeks 1900, zijn de Iesselschotsers & Jongeleu in 2011 gestart met een tweede programma, de folklore uit de jaren '40-'50. Gekleed in de zondagse kleding, wordt er gedanst op de muziek uit deze periode, zoals de Jitterbug, La Raspa, Lambeth Walk etc.
Op zondag 23 augustus van 13.00 tot 16.30 uur, organiseren de Jongeleu een 'Back to the 50's' middag met optredens en workshops, in de tuin van de familie Willemsen aan de Zelhemseweg 16 in Hengelo. Naast de dansgroep is er een gastoptreden van de bekende Hengelose zangeres Rita Oldenhave.
De toegang is vrij. Bij slecht weer wordt de middag in zaal Marktzicht aan de Bleekstraat 3 gehouden.

In week 35, van 24 t/m 27 augustus, houden de dansgroepen weer hun jaarlijkse gladiolenactie, waarbij huis aan huis wordt gegaan om deze prachtige zomerbloemen aan de man te brengen.


Informatie Ben Lenselink
(06) 13805410


Raad van Kerken Hengelo

Hengelo - Zaterdag 5 september is er een oecumenische noaberviering met als thema: 'Nieuwe Oogst!' Dit is alweer de laatste van de vier noabervieringen in het kerkje van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap aan de Banninkstraat. Daarna wordt vanwege het oecumenisch karakter gewisseld van locatie en zijn deze vieringen in het komend seizoen een keer per kwartaal in de Willibrorduskerk.

Nazomeren
De natuur geeft ons nu onder andere rijke vruchten en granen. Een prachtig gezicht. De tuin spat bijna uit elkaar van heerlijke overvloed. Er is zoveel. Er is een rijkdom aan oogst voor de komende tijd: heerlijke vruchten, nieuwe aardappelen, courgettes, komkommers, sperziebonen, tuinbonen, sla, aubergines en tomaten.

Het is oogsttijd
En wat is er bij onszelf gegroeid in de afgelopen zomer, in de rustperiode, de vakantietijd? Wat mogen wij oogsten aan inspiratie en nieuwe energie waarmee wij de komende tijd op met frisse moed op weg kunnen gaan? Van harte welkom bij deze noaberviering, die om 19.00 uur begint met ontmoeting.


KBO IJsselsenioren fietsen

Regio - Tijdens de afgelopen zomerperiode zijn leden van de KBO IJsselsenioren op vier woensdagavonden wezen fietsen. Twee keer vanaf het marktplein in Steenderen en tweemaal vanaf café Herfkens in Baak.

Het fietspad langs de IJssel van Bronkhorst richting Rha, het pont bij Bronkhorst over en via een mooie route terug over het pont van Olburgen.

Vanaf Baak ging het richting Delden en de laatste avond richting Hengelo en via het Muizegat weer terug. Natuurlijk iedere avond halverwege een pauze voor koffie met wat lekkers. Mooi weer, mooie omgeving, dus vier fijne fietsavonden.

De volgende activiteit voor de IJsselsenioren is op dinsdag 1 september, een bustocht naar Garderen waar zij de zandsculpturen gaan bekijken.
Als afsluiting van deze dag rijden ze naar Hoenderloo om gezellig samen te eten.

KBO IJsselsenioren fietsten vier keer door de regio.