Onderweg legt een fotograaf het team vast.
Onderweg legt een fotograaf het team vast.

Doe mee zaterdag 19 september

Ride & Horse & Run

Slangenburg - Met medewerking van Staatsbosbeheer wordt op zaterdag 19 september Ride&Horse&Run georganiseerd, een evenement waar hardlopen (tussendoor wandelen mag ook) en paardrijden samen komen. Deze route gaat voornamelijk over de mooie ruiterpaden van de Slangenburg. Aanvang eerste start: 13.00 uur.

De invulling van RHR is simpel: een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een uitgezette route van vijf kilometer af. De hardloper bepaalt de snelheid, terwijl paard en ruiter ontspannen. Halverwege vindt je een wissel-waterpunt.

Ga je wisselen, zorg dan dat je zelf een rugzak meeneemt met een cap en geschikt schoeisel; sportschoenen zijn verboden in verband met de veiligheid. Het wisselen is niet verplicht, zolang het team maar bij elkaar blijft en samen finisht.

Deelname
Een team bestaat uit twee personen: een ruiter en een hardloper. Minimale leeftijd is acht jaar, mits onder begeleiding van een volwassene. Onderweg (voor of na wisselpunt) wisselen mag niet. Alleen deelnemers vanaf veertien jaar, maar onder bepaalde voorwaarden. Twee zestienjarigen die willen meedoen met een E-pony, geen probleem!

Een veertienjarige amazone die wil rijden met een D-pony en haar boomlange vader? Meedoen is prima, maar wisselen niet. Deelname op eigen risico! Tijden worden genoteerd en het winnende team ontvangt een leuke prijs. Onderweg worden foto's gemaakt door een fotograaf, terug te vinden op de website.

Opgave
Mail via het e-mailformulier op de website, onder Contact. Graag vermelden: inschrijving Ride&Horse&Run. Noteer van jezelf en van jou teamgenoot: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres, leeftijd, en.. een leuke team naam!

Inschrijfgeld bedraagt vijftien euro per team. Dit kan voldaan worden op zaterdag 19 september bij het secretariaat. Inschrijven kan tot 1 september 2015.


www.delangewilm.nl


Traditioneel op iedere vierde zondag van augustus

Oldtimertocht Hoog-Keppel

Hoog-Keppel - Op zondag 23 augustus houdt Oldtimer Club Keppel alweer voor de veertiende keer haar Oldtimertoertocht voor tractoren in Hoog-Keppel: De Keppeltoertocht.

De Keppeltoertocht is traditioneel op de vierde zondag van augustus. Vorig jaar deden er ongeveer 150 tractoren mee en gezien het huidige aantal aanmeldingen wordt dit aantal deelnemers ook dit jaar verwacht. Dat betekent een twee kilometer lange stoet van vaak prachtig gerestaureerde tractoren; het bekijken waard.

De deelnemer bepaalt zelf of hij/zij de tractor een oldtimer vindt. Deelnemende voertuigen moeten minimaal WA verzekerd zijn.
Deelnemers worden tussen 9.00 en 10.00 uur ontvangen met koffie en krentenwegge op het terrein aan de Burg. Vrijlandweg in Hoog-Keppel.
Om 10.30 uur begint de ochtendrit die voert door de mooie omgeving rond Hummelo. Tussen de middag wordt op het terrein aan de Burg. Vrijlandweg in Hoog-Keppel een broodje met warm vlees genuttigd en is er gelegenheid om wat te drinken en bij te praten.
De middagroute gaat richting Drempt duurt tot ongeveer 16.00 uur.


ock@chello.nl
0313-473493
www.facebook.com/Keppeltoertocht