Kampioen Vivian Schiphorst met haar pony Special Spirit.
Kampioen Vivian Schiphorst met haar pony Special Spirit.

Regiokampioen Outdoor Gelderland/Flevoland

Vivian Schiphorst PC Gorssel-Zutphen

Brummen/Toldijk - Tijdens de regiokampioenschappen van afgelopen zaterdag is Vivian Schiphorst uit Toldijk met haar pony Special Spirit kampioen geworden in de klasse L1-dressuur, categorie AB. Een geweldige prestatie voor deze jonge amazone. Daarnaast is ze ook nog met haar andere pony Miss Morning Quality op de vierde plek geëindigd in de klasse L-springen, categorie C.

Ook als ponyclub hebben de ponyleden van Gorssel-Zutphen een hele goede prestatie neergezet. In een sterk veld van achttien deelnemende clubs zijn ze op de vijfde plek geëindigd. Voor dit verenigingskampioenschap rijden vier combinaties een dressuurproef en vier combinaties leggen een springparcours af. De punten van de dressuurcombinaties worden bij elkaar opgeteld en de strafpunten van het springen worden er vanaf getrokken. Kirsten Brinkman, Vivian Schiphorst, Niels Fransen en Féline van der Does De Willebois hebben dressuur gereden. Gesprongen hebben Michelle Berendsen, Josefien Fransen, Silke Memelink en Carine Brinkman.
Dit was nog niet alles. Ook heeft een viertal meegedaan aan de afdelingsdressuur. Ook hiervoor is een apart kampioenschap uitgeschreven. Het viertal is op een vierde plek geëindigd. Een super prestatie in een deelnemersveld van vijftien viertallen. Het viertal bestond uit de volgende ponyleden: Vivian Schiphorst, Michelle Berendsen, Kirsten Brinkman en Niels Fransen. Reserve was Lisanne Berendsen.