Een deel van het team dat de tentoonstelling organiseert.
Een deel van het team dat de tentoonstelling organiseert.

Regionaal karakter en een rondrit

Tentoonstelling: Brommers kieken in de karke

Steenderen - In de Remigiuskerk van Steenderen is op 14, 15 en 16 augustus een tentoonstelling ingericht over het merk Zündapp. Velen zullen deze merknaam koppelen aan bromfietsen, vandaar dat met de nodige humor de letterlijke betekenis is aangehouden als titel voor de tentoonstelling.

Bovendien met een Achterhoeks tintje: Alles uit de tentoonstelling komt uit de regio.

Ook de link naar het aandeel van de bromfiets in de ontwikkeling van de mobiliteit en hierdoor het verdwijnen van de kleine middenstand in Steenderen komt aan bod.

Tentoonstelling Zündapp en Achterhoek

SOGK
De Remigiuskerk is een karakteristiek gebouw midden in het dorp Steenderen. De Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst komt er nog steeds bijeen. Elke zondag om 10.00 is er een kerkdienst in de Remigiuskerk of in de karakteristieke dorpsboerderij Het Anker tegenover de kerk.

De Remigiuskerk in Steenderen is dit jaar overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al veertig jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken.
De kerkelijke gemeente blijft de grootste huurder, maar een plaatselijke commissie zorgt nu voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur.
Deze commissie in Steenderen heeft als eerste grote project, samen met Zündapp-Achterhoek de tentoonstelling opgezet.
Rondje om de kerk
Eigenaren van een (klassieke) bromfiets kunnen zich zaterdag 15 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur opgeven voor een toerrit door de Achterhoek.

Inschrijving voor toerrit, inclusief entree voor de tentoonstelling en een tussenstop met lunch kost 5 euro.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 16 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Entree 3 euro per persoon, kinderen onder 1 jaar gratis.

Adres Remigiuskerk: Dorpsstraat 20, 7221 BP Steenderen.


www.oudegeldersekerken.nl
www.zundappachterhoek.nl
Informatie:
Menno Leistra (06) 47080523
Jan Bijvank (06) 29585779