Twee keer per jaar houdt de Jongeren Werkgroep Roemenië een autowasactie.
Twee keer per jaar houdt de Jongeren Werkgroep Roemenië een autowasactie. Foto: Liesbeth Oukes

Fietstocht en nazomermarkt

Hengelo - Zaterdag 5 september: Doe mee aan de gezellige familiefietstocht en kom nadien naar de nazomermarkt bij Woonzorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo.

Voorafgaand aan de nazomermarkt organiseert De Bleijke een familie-fietstocht. De fietstocht van 25 kilometer start om 11.00 uur met een kopje koffie/thee en iets lekkers erbij. Tijdens de route is er gelegenheid om iets te drinken.
De kosten voor de fietstocht zijn 3 euro inclusief route, consumptie en consumptiebon. Bezoek daarna tussen 13.00 en 16.00 uur de leuke kraampjes rondom het woonzorgcentrum en geniet van gezellige muziek.

Voor de kinderen is er een springkussen en leuke spelletjes. Graag tot ziens op zaterdag 5 september!


Voor informatie bel (0575) 498200


FNV biedt helpende hand bij problemen in de zorg

Hengelo - De invoering van de nieuwe WMO 2015 zorgt voor onbegrip bij cliënten en hoge werkdruk bij werknemers, ook in Bronckhorst. Cliënten krijgen flink minder uren, werknemers mogen bepaalde werkzaamheden niet meer doen, kortom er is veel onduidelijkheid en onrust.

De FNV organiseert daarom op 19 augustus van 18.30- 20.30 uur een inloopavond in Partycentrum Langeler in de Spalstraat 5 in Hengelo.
Zorg niet toereikend, werkdruk te hoog? Ook de gemeente Bronckhorst heeft de indicaties veranderd en doet dit niet meer op basis van uren, maar op basis van een vast bedrag per vier weken.
Dat kan grote gevolgen hebben voor het aantal uren dat toegewezen wordt. Jurist Kevin Wevers is speciaal voor u aanwezig om al uw vragen over de zorg te beantwoorden en geeft adviezen als uw zorg niet toereikend is.

Iedereen uit de gemeente Bronckhorst, dus zowel cliënten als werknemers in de zorg, mantelzorgers en familieleden zijn van harte welkom op 19 augustus in Partycentrum Langeler in Hengelo.


Roemeense en Nederlandse jongeren wassen auto's

Speciale autowasactie

Werkgroep Roemenië

Hengelo - Op 14 augustus organiseert de Jongeren Werkgroep Roemenië een speciale autowasactie.

Van 8 tot 16 augustus komt een groepje Roemeense jongeren naar Nederland.

In deze week zullen zij kennis maken met de Nederlandse samenleving, onder andere door het lopen van een maatschappelijke stage. Om de Roemeense jongeren te laten zien welke acties zoal worden gevoerd om onze werkzaamheden in Roemenië mogelijk te maken, gaan zij samen uw auto wassen.

Op vrijdag 14 augustus kunt u tussen 16.00 en 20.00 uur uw auto voor een geringe prijs laten wassen, zowel van binnen als van buiten.

De actie wordt gehouden bij Autobedrijf Wassink, gevestigd aan Banninkstraat 24 te Hengelo.


Bezoek de voortuin en de experimentele tuin

Privetuinen Piet Oudolf Hummelo weer open

Hummelo - Na een korte zomersluiting kunt u weer dwalen door de privétuinen van Piet en Anja Oudolf aan de Broekstraat 17 in Hummelo. De privétuinen zijn dit jaar geopend tot en met 24 oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag.

De openingstijden: van 11.00 tot 16.00 uur. Buiten de genoemde tijden kunt u de tuin alleen op afspraak bezoeken.
Niet alleen de voortuin is een bezoek waard, ook in de experimentele tuin op de voormalige kwekerij kunt u volop ideeën opdoen. In deze tuin staan een groot aantal forse vaste planten als eilanden te midden van een zaadmengsel van wilde weidegrassen.

In september en oktober beleven de siergrassen hun hoogtepunt en geven de tuin een mystieke uitstraling! Een unieke manier om het natuurlijk tuinieren van Piet Oudolf te bewonderen en inspiratie op te doen.


www.oudolf.com