Spelen met de boerderij, altijd een leuke bezigheid voor jonge kinderen.
Spelen met de boerderij, altijd een leuke bezigheid voor jonge kinderen. Foto: Liesbeth Oukes

Ondanks regen toch belangstelling voor het nieuwe schoolplein

Open dag Basisschool De Rank Toldijk

Toldijk - Op zaterdag 30 mei stond een open dag op het programma van Basisschool De Rank. Ouders en kinderen van de school, nieuwe ouders met toekomstige leerlingen, maar ook buurtbewoners kwamen naar school. Zij lieten zich informeren over het nieuwe onderwijsconcept Thinking for Learning, maakten een wandeling over het nieuw ingerichte schoolplein en bezochten het lokaal van de Buitenschoolse Opvang (BSO) 't Holthuisje.

De open dag gaf belangstellenden een mooie gelegenheid om het nieuwe plein te bekijken. Het was jammer dat deze ochtend veel regenbuien vielen. Daardoor bleven de kinderen niet zo lang buiten spelen op dit zo bijzonder ingerichte buitenterrein.

Binnenkort wordt een leerplein gerealiseerd

In de lokalen lieten de leerkrachten zien hoe de kinderen binnen Thinking for Learning te werk gaan: met meer plezier leren, actief nadenken over zaken als aardrijkskunde, geschiedenis, rekenen en dergelijke. Nadenken over wat te gaan doen, leren daarbij samen te werken, want het gaat niet alleen om het uitvoeren van opdrachten.
Met de methode Kracht van Acht wordt de kinderen geleerd respectvol om te gaan met jezelf en de ander. Daarbij worden positieve uitgangspunten gehanteerd.
Binnenkort gaat de school zich nog verder ontwikkelen en wordt een leerplein gerealiseerd. De Rank mag, wederom als eerste in Nederland, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs van professor David Leat en Anne de A'Echevarria uitvoeren.
Natuurlijk was er koffie, thee en limonade met iets lekkers. Voor de kinderen stond in het technieklokaal ook een laboratorium opgesteld. Zij konden aan de tafels plaatsnemen en verschillende proefjes doen, zoals een lavalamp maken, over luchtdruk leren, klei maken van meel en zout en rozijnen laten dansen.
Bij de boerderij die in de hal op een kleed stond gingen de jongste kinderen enthousiast aan de slag met koeien in de stal, de landbouwvoertuigen en alles wat er bij een veehouderij nodig is.


www.derank-toldijk.nl