Ria Wiltingh is blij met haar nieuwe atelier met ruime tuin.
Ria Wiltingh is blij met haar nieuwe atelier met ruime tuin.

Kennis maken met kunstenares in haar nieuwe werkruimte Beeldig Buiten

Zelhem - Met een expositie van haar beelden in het nieuwe atelier en in de tuin er omheen opent Ria Wiltingh op zaterdag 6 juni haar nieuwe onderkomen 'Beeldig Buiten' in een verbouwde schuur bij 'Erve Tenk' aan de Heidenhoekweg. Vanaf 13.30 uur kunt u kennis maken met haar beelden en Stone Art en informatie krijgen over het volgen van een workshop om te leren beeldhouwen of in het maken van Stone Art voorwerpen.

Ria raakte via een omweg 'besmet' met het virus van de Kunst. Ze heeft twee artistieke zussen en was zelf vroeger het sportieve type tot ze een aantal jaren geleden haar eerste werkstuk probeerde te maken. Daarbij werd ze zo enthousiast over het resultaat, dat de beeldhouwer in haar geboren was.

Natuurlijke vorm van de steen bepaalt basis

Inspiratie
De mens met z'n emotie en z'n bewegingen vormt Ria's inspiratiebron. Bij het beeldhouwen bepaalt de vorm en de structuur van de steen voor een groot deel het uiteindelijke resultaat. Stone Art, een kunstvorm die ook wel bekend staat als textielverharding, leent zich voor Ria meer om beweging en expressie te tonen. Bij Stone Art wordt met behulp van ijzerdraad een vorm gemaakt. Omwikkeld met folie, tape, textiel en Powertex ontstaat de gewenste vorm, die hard als steen wordt. Met vernis afgewerkt kunnen de Stone Art kunstwerken gewoon buiten staan.

Stone Art
In haar nieuwe en ruime atelier is ruimte voldoende om workshops te organiseren. In een workshop beeldhouwen leer je de kenmerken van verschillende steensoorten kennen en technieken om de steen te bewerken. Bij een workshop Stone Art ga je na een middagje of avond creƫren met een mooi werkstuk naar huis.

Kamperen
Leuk is misschien ook om de caravan of tent op de SVR-camping, die op hetzelfde erf gevestigd is, te zetten en een vakantieweekje te combineren met een workshop beeldhouwen of Stone Art.


www.riawiltingh-expo.nl