De derde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap.
De derde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Toppers komen naar Halle

Bax en van Grinsven als leiders in ONK

Halle - Het afgelopen weekend werd door de zijspancombinaties de Nederlandse Grand Prix verreden. Een week na deze wedstrijd wordt de Nederlandse top, aangevuld met een aantal buitenlandse equipes, op zondag 31 mei in Halle verwacht bij de derde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap van 2015.

Topposities nog open
Na de eerdere wedstrijden in Lochem en Oss is de strijd om de topposities nog volledig open. Leider in de tussenstand is Etienne Bax met zijn Letse bakkenist KasparsStupelis. Zij hebben slechts 33 punten voorsprong op Gert van Werven / Peter Beunk en 39 punten op 10-voudig wereldkampioen Daniel Willemsen, die dit jaar Robbie Bax in de bak heeft staan.

Moeilijk te voorspellen wie de beker krijgt

Quads
Naast de zijspannen strijden ook de quads voor de nodige punten in het Open Nederlands Kampioenschap. De strijd in deze vierwiel-klasse zal zich gaan toespitsen tussen Mike van Grinsven, Joe Maessen en Ingo ten Vregelaar. Van Grinsven voert het tussenklassement aan met slecht 5 punten voorsprong op Maessen en 15 punten op ten Vregelaar. Door het geringe krachtsverschil tussen deze drie coureurs valt het daarom moeilijk te voorspellen wie vanuit Halle met de grootste beker naar huis zal gaan.
In deze klasse komen ook de regionale rijders Gerben Lieverdink (Hengelo G.) en Kay Huzink (Geesteren) aan de start.

Bijprogramma
Het bijprogramma wordt gevormd door het nationale kampioenschap in de klassen MX1 en MX2. Hierbij kunnen in de MX1 klasse als regionale deelnemers Lars Looman (Zelhem) en Sander Damen (Zeddam) vermeld worden en bij de MX2 klasse Donny van Wessel (Doetinchem) en Dani Hoitink (Lichtenvoorde). De trainingen beginnen om negen uur en de wedstrijden om twaalf uur.

Het circuit de Kappenbulten is gelegen aan de Wolfersveenweg in Halle en is te bereiken via de doorgaande weg Zelhem – Varsseveld (N330).