Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogsmachines in bedrijf.
Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogsmachines in bedrijf.

Kom kennismaken met de witte asperge op de Aspergehapje-Dag op 30 mei

22 jaar boerderij de Stokhoven in Drempt

Drempt - Op boerderij 'de Stokhoven' in Drempt worden nu voor het 22e jaar witte asperges gestoken. Dit betekent voor veel mensen in onze regio dat ze niet meer de verre reis naar het zuiden des land hoeven te maken.

Een kenner weet namelijk dat je asperges vers bij de teler moet kopen. De asperges zijn niet te vergelijken met de asperges uit de supermarkt en al helemaal niet met die uit blik. Asperges moeten zo vers mogelijk zijn en dat hebben ze bij ´de Stokhoven´goed begrepen. Kwaliteit heeft van begin af aan hoog in het vaandel van het bedrijf gestaan. Elk jaar groeit de vraag naar asperges maar de teelt en verwerking van de 'koningin der groenten' is bij veel mensen nog onbekend. Daarom is de Aspergehapje-Dag een goed moment om eens nader kennis te maken met 'het witte goud'.

Buiten deze dag om is het mogelijk om met groepen een excursie op aspergeboerderij 'de Stokhoven' te organiseren, eventueel met een Aspergeproeverij of Aspergediner. De winkel van Boerderij de Stokhoven is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Kom kennismaken met de witte asperge op de Aspergehapje-Dag zaterdag 30 mei. De Stokhoven en haar medewerkers laten u op die zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur alles zien wat er allemaal moet gebeuren voordat die overheerlijke asperges klaar zijn voor de verkoop. Boerderij 'de Stokhoven' vindt u aan de Rijksweg 37 in Drempt en op deze boerderij zijn zeven dagen per week verse asperges te koop in de periode van half april tot en met 24 juni.

Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogstmachines in bedrijf. Een unieke hulp bij het steken van de asperges. Vervolgens kunt u in de boerderij zien hoe de asperges gewassen en gesorteerd worden.

Naast deze beziens­waardigheden wordt er nog wat extra's geor­gani­seerd. Op de boerderij worden maaltijden met asperges en aspergesoep bereid zodat u ook verse Dremptse asperges kunt eten. Een andere lekkernij is het asperge-ijs dat IJsboerderij 't Dommerholt speciaal voor deze happening bereidt. Maar er is nog meer georganiseerd: er wordt doorlopend een demonstratie gegeven hoe asperges geschild worden met een nieuwe professionele schilmachine. Er is een presen­tatie van witte wijnen van 'Weingut Hubertushof' die ook geproefd kunnen wor­den. En er wordt een video over de teelt van witte asperges vertoond.