Goede resultaten voor turnsters in Varsseveld.
Goede resultaten voor turnsters in Varsseveld.

Toestelkampioenschappen Varsseveld

Lianne Groot Roessink springt naar goud

Hengelo - Zondag 17 mei vonden te Varsseveld de toestelkampioenschappen turnen plaats. Laurie ten Kate, Rosalie Beulink, Lianne Groot Roessink en Bo Groot Roessink, turnden op het onderdeel sprong naar hun beste prestaties.

Laurie ten Kate beet de spits af en sprong naar een gedeelde derde plaats. In wedstrijd 2 turnde Rosalie Beulink naar een 2de plaats op sprong en het onderdeel brug. Op de balk turnde ze naar het brons. Lianne Groot Roessink was de verrassing van de dag. Zelf had ze er niet zoveel vertrouwen in na de vele blessures. Ze waren van plan om voor de prijsuitreiking al weer richting Hengelo te vertrekken, zij het niet dat Lianne toevallig op het tussen klassement keek en zag dat ze na 4 wedstrijdrondes nog eerste stond. Er werd gelukkig besloten, om toch de prijsuitreiking mee te maken. En het wonder gebeurde Lianne, won tot ieders verbazing Goud op het onderdeel sprong! In wedstrijd 4 turnde Bo Groot Roessink naar de 3de plaats op het onderdeel sprong. Allemaal geweldige resultaten, waar de turnsters en trainster Jolien Groot Roessink trots op mogen zijn.

Zaterdag 25 april was de finale wedstrijd van het wedstrijdseizoen 2014-2015 in de 5e divisie te Doetinchem. Hier hebben vijf van de meisjes zich geplaatst. De finale werd gehouden voor alle geplaatste deelneemsters van Gelderland Oost.
Instapper Kyra Ruesink deed voor de eerste keer mee aan zo'n grote wedstrijd en eindigde 4e bij de doorstroming naar de finale. Renate Knoef behaalde ook haar finale met een mooie score op vloer en werd daar 5e. De beide junioren Coco Hoenink en Lotte Eenink behaalden de doorstroming naar de finale. Coco Hoenink draaide een erg mooie balkoefening en werd hier dan ook 6e op. Lotte Eenink draaide een goede wedstrijd en liet een mooie vloeroefening zien. De laatste deelneemster in de finale van de 5e divisie was Robbin Lassche. Zij draaide een mooie wedstrijd, werd 5e op burg, 2e op vloer en 8e op balk.

Het wedstrijdseizoen zit er weer op voor de meisjes van de Gymvereningingen DIO keijenborg en Achilles Hengelo. Het seizoen 2014-2015 was een spannend jaar. Met meisjes die voor het eerst aan een wedstrijd hebben deelgenomen tot aan de oudere meisjes die al een aantal jaren ervaring met de wedstrijden hebben.

Maar al met al zijn de verenigingen erg trots op wat de meisjes hebben neergezet en kijken erg uit naar volgend jaar. Ze wensen dan ook iedereen alvast heel veel succes voor het aankomende seizoen.