De Nachtwacht maakte veel indruk.
De Nachtwacht maakte veel indruk.

De Leer is klaar voor viering 100-jarig bestaan

Hengelo - Ruim 450 mensen hebben zich ingeschreven voor de reünie/100-jarig bestaan van de school, zaterdag 6 juni. Het feest begint om 13.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Er is heel wat vergaderd en georganiseerd om van dit evenement een feestelijk gebeuren te maken.

Wat staat er op het programma
Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen oud-klasgenoten elkaar opzoeken en een praatje maken en veel herinneringen ophalen. (Oud)leerkrachten zijn er die dag ook zodat 'de leerlingen' ook met hen van gedachten kunnen wisselen over 'de goede oude' schooltijd.

Jubileumboek
Het officiële gebeuren vindt om 14.00 uur plaats. De huidige directeur Petra Berentsen houdt een openingswoord. Tijdens deze opening wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek, ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de school, gepresenteerd. Het boek is geschreven door de Hengeloër Willy Hermans. De aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld dit boek à € 22,50 te kopen. Het is een mooi dik boek geworden op A4 formaat. Er staan veel foto's in!

Deze middag kunnen oud-leerlingen tevens een bezoekje aan de lokalen brengen. Ook is er een fototentoonstelling ingericht. Voor de ouderen en mensen die minder goed ter been zijn worden er gezellige zitjes gemaakt zodat zij niet al te lang hoeven staan. Er is een fotograaf aanwezig dus mogelijkheden genoeg om nog eens samen met oud-klasgenoten op de foto te gaan.

Naast 'tegoedbonnen' die de aanwezigen ontvangen is er nog een gelegenheid om een hartig hapje te kopen bij de snackcar. En natuurlijk wordt het geheel opgeluisterd met feestelijke muziek. De organisatie hoopt op een gezellige happening!

Goed om te weten: Parkeren
Fietsen kunnen geplaatst worden tegenover de school op het kleine grasveldje. Aangezien er natuurlijk heel veel mensen met eigen vervoer komen is er een ruime parkeergelegenheid gevonden bij het 'nieuwe' gemeentehuis van Bronckhorst, Elderinkweg 2, 7255 KA Hengelo Gld.

Vanaf daar is het ongeveer 1 km lopen naar de school. Alles wordt aangegeven door borden. Wie een rollator heeft of in een rolstoel zit, kan parkeren of afgezet worden bij de school. Voor mensen die vanaf de parkeerplaats bij het gemeentehuis het lastig vinden om een stuk te lopen, rijdt er een shuttle bus. Dit busje brengt de gasten uiteraard ook weer terug.


De Leer snuift cultuur

Hengelo - De leerlingen van groep 6 t/m 8 van Daltonbasisschool De Leer zijn naar het rijksmuseum geweest. Het was een cadeautje dat ze kregen van de Ouderraad en de MR van de school.

Het was een bijzondere dag voor alle leerlingen. Erg veel indruk maakten 'De nachtwacht' en 'Het melkmeisje'. Oog in oog staan met deze prachtige schilderijen die honderden jaren geleden geschilderd zijn! Dat maakt niet iedereen mee.
De leerlingen hebben voorafgaand aan het bezoek gewerkt aan een project over kunst, het rijksmuseum en specifiek over de schilder Rembrandt. Op deze manier waren de kinderen goed voorbereid. Tijdens het bezoek kregen de leerlingen onder leiding van een gids uitleg over de verschillende schilders, hun schilderijen en hun zienswijze. Niet alleen de schilderijen waren imposant. Ook de sfeer van het gebouw maakte grote indruk.


Dorpshuis Drempt werft nieuwe vrijwilligers

Drempt - Op dinsdag 19 mei organiseerde het Dorpshuis in Drempt een informatieavond voor alle betrokken inwoners in Drempt, om zich in te zetten voor het Dorpshuis. Het doel van deze avond is bereikt, maar liefst 11 potentiele nieuwe vrijwilligers hebben hun interesse getoond.

De hoge opkomst laat zien dat het Dorpshuis leeft in Drempt. De inwoners zijn geïnteresseerd in het reilen en zeilen van hun Dorpshuis en willen zich graag inzetten als vrijwilliger voor behoud van het Dorpshuis. De aanwezigen hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor onderhoud buitenterrein, horeca en voor het organiseren van diverse activiteiten.
Om de aanwezigen te informeren over de werkzaamheden werd er een presentatie gegeven over de toekomst van het Dorpshuis t.a.v. vrijwilligers en zijn de diverse werkzaamheden uitgelegd. Hierbij is benadrukt dat er vooral aangesloten wordt bij de talenten, kwaliteiten en wensen van de vrijwilliger.

Ondanks de goede resultaten van deze wervingsavond is er altijd nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers die een bijdrage willen en kunnen leveren aan het Dorpshuis en die daarmee ook direct bijdrage aan een leefbaar Drempt.