Marcel Willemsen en Bart Sloot in actie in Schopfheim. Foto Albert Schreuder
Marcel Willemsen en Bart Sloot in actie in Schopfheim. Foto Albert Schreuder

GP zijspancross nr. 4 Schopfheim

Hengelo/Schopfheim - In het weekend van 16 en 17 mei werd in het Zuid-Duitse Schopfheim de vierde wedstrijd om het WK zijspancross verreden. De strijd om de fel begeerde WK-punten zou ditmaal gestreden worden onder 43 verschillende teams, waaronder ook de Hengelose teams Hermans-Van Gaalen, Van Werven-Beunk en Willemsen-Sloot.

Hermans, die een uitstekende start van het seizoen laat zien, zal alles op alles zetten om de prestaties van voorgaande wedstrijden minimaal te evenaren. Van Werven, die met name tijdens de eerste GP punten liet liggen, zal gebrand zijn op goede klasseringen om te klimmen in de tussenstand. Door een opgelopen blessure eerder dit jaar heeft team Willemsen enkele weken niet kunnen rijden, waardoor zowel in de tussenstand als in de conditionele gesteldheid de nodige achterstand opgelopen is. Voor dit team is het daarom vooral zaak om meters te maken en zodoende zo snel mogelijk weer terug in vorm te komen.

De baan bleek behoorlijk smal, maar op stukken ook mega snel te zijn. Inhalen zou hierdoor lastig zijn voor de zijspannen, goed starten is dus van belang om goede resultaten te kunnen boeken. De strijd om de startposities werd en een A en B groep gestreden. Hermans-Van Gaalen wisten in de A-groep een keurige 5e plaats te behalen, wat dus een goede startpositie voor de wedstrijden betekent. Van Werven-Beunk maakten in deze zelfde groep, samen met een vijftal andere teams een crash tijdens de start mee. Door de hierdoor opgelopen achterstand kwam het team niet verder dan een teleurstellende 15e positie op de finish, wat voorlopig nog geen startplaats voor de wedstrijden op zondag opleverde. Tijdens de 'last chance' later de dag wist Van Werven zich alsnog te kwalificeren middels een tijdkwalificatie. In de B-groep wisten Willemsen/Sloot zich na een hevige strijd gevoerd te hebben zich als 8e te plaatsen voor de GP.

Op de wedstrijddag wist Hermans in de eerste manche goed van start te gaan en kon als zevende beginnen aan zijn wedstrijd. Gedurende de manche kon Hermans het tempo hoog houden en hij hoefde enkel een plaats aan tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen af te staan, wat resulteerde in een 8e positie. Zowel Willemsen/Sloot als Van Werven/Beunk maakten beide een bedroevend slechte start en moesten zich vanuit de achterhoede naar voren zien te werken. Van Werven wist goede stappen te maken en eindigde als 12e. Willemsen had meer moeite om naar voren te komen en was lange tijd in gevecht om de 20e positie. Echter door technische problemen en een valpartij vielen ze in de slotfase wederom terug naar de achterhoede van het veld. Punten halen bleek er niet meer in te zitten waardoor de strijd gestaakt werd om krachten te sparen voor de tweede manche.
Deze tweede manche wist Hermans wederom sterk te openen met een 8e stek. Na ronden lang de nodige strijd geleverd te hebben, kwam het team uiteindelijk op een keurige 9e positie over de finish. Willemsen/Sloot konden nu hun ritme beter vinden dan in de eerste manche en reden een constante manche. De 22e positie tijdens de start werd omgezet in een 17e plek op de finish. Van Werven opende in de middenmoot, rond positie 15. Tijdens een hevige strijd om verder naar voren te komen ging het echter mis. De combinatie crashte en viel ver terug om uiteindelijk buiten de punten als 25e afgevlagd te worden.

Tweede Pinksterdag stond de Nederlandse Grand Prix in Oldebroek op het programma. Deze 'zandbaan' lag in het voordeel van de Hengelose teams ten opzichte van de buitenlandse concurrentie, welke met name gewend is om op 'harde klei banen' te rijden. Deze wedstrijd kon dus voor de nodige verassingen zorgen.

De week daarop op 31 mei zal wederom een wedstrijd verreden worden om het NK. Ditmaal op thuiscircuit De Kappenbulten in het naburige Halle. Ook daar zullen de teams gebrand zijn om topprestaties neer te zetten. De teams hopen dat het publiek daarbij in grote getale aanwezig zal zijn, want bij de zijspannen is er gegarandeerd spektakel!


Quintusloop met bijna 150 lopers

Hengelo - Op 17 mei vond voor de derde keer de Quintusloop plaats bij Sporthal de Kamp in Hengelo Gld. Er kon gestart worden op de 5 en 10 km. Ook was er voor de eerste keer een jeugd klasse t/m 15 jaar.

Het was een mooie zonnige dag met bijna 150 lopers. De organisatie ontving veel complimenten over de prachtige looproute in het buitengebied van Hengelo. Speaker Hans Mokkink praatte tijdens het evenement het publiek bij over allerlei wetenswaardigheden. Een DJ zorgde voor het geluid en een sportief muziekje tussendoor.

Winnaars
Jeugd heren 5 kilometer Thijs Menkveld uit Hengelo Gld. Jeugd dames 5 kilometer Else Sesink uit Hengelo Gld. Heren 5 kilometer Bas van Beek uit Oene. Dames 5 kilometer Bo Meerbeek uit Doetinchem. Heren 10 kilometer Hans Boonstra Hengelo Ov. Dames 10 kilometer Aukje van Egteren uit Zelhem.
Voor alle uitslagen zie de website van handbalvereniging SV Quintus en uitslagen.nl.
Dank aan de sponsoren en alle vrijwilligers die dit sportieve evenement mogelijk gemaakt hebben. Kom op en begin alvast met trainen voor de volgende Quintusloop in 2016!


www.svquintus.nl
www.uitslagen.nl


Quintusloop lopers in de Regelinklaan.