Abraham Andre Groot Roessink.
Abraham Andre Groot Roessink.

'Mantelzorger in eigen kracht'

Symposium over dementie en mantelzorg

Hengelo - Op donderdag 4 juni 2015 wordt door het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West-Achterhoek (voorheen het Dementienetwerk West-Achterhoek en Zowel NWA) een symposium 'Mantelzorger in eigen kracht' georganiseerd voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij mensen met dementie.

Tijdens dit symposium staat het onderwerp 'Eigen kracht van mantelzorgers' centraal. Er wordt met de bezoekers gekeken naar sociale netwerken van mensen (en mantelzorgers in het bijzonder). Hoofdgastspreker is Gerke de Boer, bekend van diverse boeken over dementie en columnist bij Denkbeeld, het vakblad voor psychogeriatrie. Het symposium heeft een educatief karakter. Gerke neemt de zaal mee terug de geschiedenis in, om de (veranderde) rol van de familie weer te geven en alvast een doorkijkje te geven naar de toekomstige rol die de familie gaat spelen in de zorg. Uiteindelijk zullen alle bezoekers handvatten krijgen waar ze mee verder kunnen.
Het symposium zal twee keer plaatsvinden. 's Middags: ontvangst vanaf 13.30u en start om 14.00 uur. En 's avonds: ontvangst vanaf 19.00 uur en start om 19.30 uur. De locatie is Ons Huis, Beukenlaan 30 te Hengelo Gld.
De toegang is gratis voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals van aangesloten ketenpartners. Consumpties zijn voor eigen rekening. Toegangsprijs voor professionals van niet-aangesloten ketenpartners is € 20, entree bij binnenkomst te voldoen. Aanmelden is noodzakelijk.
Aanmelden kan via de website of telefonisch (zie onderaan dit artikel).


www.kennisnetwerkkwetsbareouderen.nl
0314 - 32 91 91 Helpdesk Dementie


Andre Groot Roessink is 50 jaar geworden

Hengelo - Afgelopen week is Andre Groot Roessink,van Bloemenboerderij Groot Roessink aan de Vordenseweg in Hengelo, 50 geworden.

André werd verrast door vrienden, familie en medewerkers die spandoeken op hadden gehangen met diverse leuzen. Zelfs een enorme opblaasbare Abraham was geregeld en torende overal boven uit.


Kerk en radio

'De Muzikale Ontmoeting' bij Radio Ideaal

Zelhem - In het interkerkelijke programma 'De Muzikale Ontmoeting' bij Radio Ideaal zijn voor de komende uitzendingen weer studiogasten uitgenodigd. Op maandag 1 juni gaat Gerrie Bossenbroek in gesprek met Agnes Hakvoort uit Keijenborg. Gerrie Vos-Hiddink uit Hengelo zal meewerken aan de uitzending van maandag 08 juni.

Het programma 'De Muzikale Ontmoeting' wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m de vrijdag voor de uitzending telefonisch aangevraagd worden via 0314-622878.
De kabelfrequenties van Radio Ideaal zijn voor heel Oost-Gelderland: FM 91.1 of 94.00. De etherfrequenties zijn 105.1 t/m 107.7.


www.ideaal.org