Marieke bij het Burg. Kruijffbad in Steenderen.
Marieke bij het Burg. Kruijffbad in Steenderen.

Nationale Prokkelweek

Puur Natuur doet weer mee

Hengelo – Medewerkers van Puur Natuur zetten zich op dit moment in om hun cliënten iets moois te bieden, bruggen te bouwen naar het bedrijfsleven en de middenstand hier in de mooie gemeente Bronckhorst. Om dit te bereiken gaan de cliënten Prokkelen! Dit, omdat het vorig jaar een groot succes was. Cliënten vroegen er dit jaar om. "Daarom zijn we weer hard aan de slag gegaan om er ook dit jaar weer een geweldige dag van te maken. En dat beloofd het te worden!"

Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. De eerste week van juni is het Nationale Prokkelweek. In deze week wordt hier landelijk aandacht aan geschonken. Op 4 juni staat de landelijke prokkel stagedag in de schijnwerpers.
"Hier willen we binnen Puur Natuur graag aan mee doen. Naar buiten treden, kijken in de keuken van een ander, ervaring opdoen." Puur Natuur is een onderdeel van Philadelphia Zorg, een dagbesteding in Hengelo Gld. bestaande uit een atelier en een verkooppunt waarin handgemaakte, trendy en hippe kado artikelen verkocht worden. Nu dus aandacht voor de stagedag. Iedere cliënt bij Puur Natuur heeft zich uitgesproken over haar wensen. Verrassend wat er nu is uitgekomen.

Er is al veel geregeld, cliënten gaan naar Plus supermarkt, Martine Hair&Beauty, Gemeente Bronckhorst, Basisschol de Leer en Jansen & Jansen allen in Hengelo Gld., COOP Aalderink en Burg. Kruijffbad Steenderen, Restaurant Den Bremer Toldijk en Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld.
Veel cliënten hebben zelf het contact gelegd en zorgen zelf voor een soort van CV waarop staat waarin ze goed zijn en waarbij ondersteuning gewenst is. Ze brengen dit zo mogelijk zelf naar hun stageadres zodat er al een eerste kennismaking is.

Bakkerij Hengelo is onderdeel van Philadelphia Zorg. Ook deze locatie doet mee aan de Nationale Prokkel stagedag, maar zijn nog in volle voorbereiding.
De prokkel stage is dus op 4 juni van 9.00 tot 16.15 uur. Om 16.30 uur verzamelen zowel de Prokkelstage bieders als de prokkelaars midden in het dorp Hengelo Gld. In de Remigiuskerk zal daar een afsluitende bijeenkomst zijn. Angelique Kruger, bekend van Omroep Gelderland, zal daar de prokkelcertificaten uitreiken samen met Wilma Aalderink regiomanager van Philadelphia Zorg. Onder genot van een drankje en een soort hapjesbuffet, gesponsord door de plaatselijke middenstand is er dan nog volop gelegenheid om ervaringen te delen en te netwerken en een gezamenlijk persmoment te hebben.

Naast de prokkel stagedag zullen er vanuit de gemeente Bronckhorst en vanuit Puur Natuur in samenwerking met het Graafschap College ook deel worden genomen aan de prokkel sterrenslag op 1 juni in Utrecht. Twee teams dus vanuit Bronckhorst! Een zeskamp waar vele teams zich voor hebben opgegeven en samen zullen strijden om het behalen van de eerste plaats. Teams bestaan uit mensen met en zonder beperking. Team Bronckhorst wordt aangestuurd door Wethouder Jan Engels.

Het wordt een fantastisch sprankelende, enerverende week vol ontmoetingen en ervaringen.


www.prokkel.nl