Oudheidkundige Vereniging Hengelo Gelderland

Excursie naar Stadt Münster

Hengelo - Op zaterdag 30 mei wordt door de Oudheidkundige Vereniging Hengelo Gelderland een excursie georganiseerd naar Stadt Münster in Duitsland. Deze excursie staat onder leiding van Jan Berends, die vaker lezingen en excursies voor de Oudheidkundige Vereniging organiseerde.

Een combinatie van een lezing met daarop volgend een excursie blijkt een succesformule te zijn. Voorafgaand aan de excursie naar Münster is ook een lezing gehouden.

Op woensdag 25 maart was Jan Berends te gast in Hengelo. In zijn presentatie voor een goed gevulde zaal in Ons Huis nam hij de toehoorders mee naar de Duitse stad Münster in Noordrijn-Westfalen.

De stad heeft een prachtig centrum met onder andere de Prinzipalmarkt, Ueberwasserkirche, Lambertikirche, het stadhuis en de Dom met de astronomische klok. Ook kwam de adel en hun hoven aan de orde. Op 30 mei is dit dus het reisdoel om tijdens de dagexcursie al het moois dan met eigen ogen te kunnen zien.

Interessante en aantrekkelijke Stadt Münster

Ook ook als de diapresentatie niet is bijgewoond kan ongetwijfeld van een erg interessante en aantrekkelijke dag worden genoten.
Het vertrek is 's morgens om 8.00 uur vanaf de Welkoop in Hengelo.

Na aankomst is er gelegenheid om koffie te drinken en volgt de stadswandeling met onder andere bijwonen van het spelen van de astronomische klok. 's Middags volgt het bezoek aan de Vredeszaal, is er de stadstoer met een dubbeldeksbus en een wandeling langs de adellijke hoven van de Königsstrasse.

Iedereen ontvangt een plattegrond met aanduidingen waar de lunch, die niet is inbegrepen, kan worden gebruikt. De thuiskomst is rond 18.30 uur.
De kosten bedragen voor leden € 30,00 per persoon, voor introducés € 40,00 per persoon.

Voor meer informatie of aanmelding voor deelname kan contact worden opgenomen met secretaris Gert Wenneke.


www.oudhengelogld.nl
secretaris Gert Wenneke (0575) 462334