Ook voor mensen die moeite hebben met lezen zijn de handwijzers te volgen.
Ook voor mensen die moeite hebben met lezen zijn de handwijzers te volgen. Foto:

Restyling recreatie- en kinderboerderij Feltsigt

Feltsigt in nieuw jasje

Bekveld - Begin het seizoen met een gerestyled terrein vanaf 2e paasdag 6 april om 13.00 uur.

Meest in het oog springend zijn de nieuwe handwijzers bij aankomst op de parkeerplaats. De handwijzers zijn weliswaar nieuw maar hebben een nostalgische uitstraling door de gekozen vormgeving en materiaal en ook zeer zeker het lettertype. Rietdekkersbedrijf Tonnie Onstenk uit Hengelo heeft vorig jaar op het schaapscheerdersfeest van Feltsigt een prijsvraag uitgeschreven waar mensen het juiste aantal rietstengels konden raden voor 1 euro. De opbrengst van deze prijsvraag is ten goede gekomen aan het project handwijzers, wat dan ook mede namens firma Onstenk een succes is geworden. Door met verschillende kleuren per onderwerp te werken kunnen de handwijzers ook gelezen worden door mensen die niet of moeizaam woorden kunnen ontcijferen. Zo is er een rode handwijzer voor het doolhof dat dit jaar vanaf medio juni open is en alle bezoekers door een veld van zonnebloemen zal leiden. De weg naar het toilet is vormgegeven door een blauwe hand. De nieuwe moestuin wordt aangegeven met het kleurtje groen. Deze moestuin wordt gefaciliteerd door stichting buitengewoonbuiten en heeft als doel om verantwoorde vergeten groenten aan goede doelen te koppelen en om educatieve projecten mogelijk te maken voor bijvoorbeeld scholen. Het hele proces van ontkiemen, groeien, vruchtdragen en oogsten is daarna mooi te volgen door de bezoekers van buitengewoonbuiten Bekveld op Facebook. Dit proces is erg seizoensgebonden en staat dus ook heel dicht bij de natuur vanwege het biologische karakter van deze moestuin.

Wanneer de bezoekers van recreatie- en kinderboerderij Feltsigt zijn uitgekeken bij de verschillende onderwerpen, kan er volop gespeeld worden in de vernieuwde speelweide met een extra grote trampoline en een nieuw vogelnestschommel of lekker op het terras gaan zitten en genieten van een kop koffie of thee en een echt boerenijsje.
Zoals gezegd gaat het nieuwe seizoen van start op 2e paasdag om 13.00 uur en kunnen er volop lammetjes, geitjes, konijntjes,cavia's en biggetjes worden geknuffeld.