Een groepje kinderen deed ook goed werk voor de Jongeren Werkgroep Roemenië.
Een groepje kinderen deed ook goed werk voor de Jongeren Werkgroep Roemenië. Foto: Liesbeth Oukes

Met de opbrengst nodigt de jongerenwerkgroep tien gasten uit in Nederland

Werkgroep Roemenië wast auto's

Hengelo - Zaterdag 28 maart begon de dag zonnig en de Jongeren Werkgroep Roemenië startte met goede moed aan het wassen van auto's. Helaas regende het 's middags, maar er bleven auto's komen om te wassen. De actie is met meer dan 50 schone auto's geslaagd. De opbrengst van deze actiedag is bestemd voor projecten in Roemenië.

De werkgroep werd gastvrij ontvangen in de garage van Autobedrijf Wassink, waar de koffietafel, gevuld door Albert Heijn Hengelo, kon staan om de wachtende chauffeurs een kop koffie of thee met koek of paaseitjes aan te bieden.
's Morgens was het al lekker druk en de zon scheen. Ook 's middags kwamen de automobilisten om hun auto's laten wassen, ondanks dat het regende. "Het loopt continue door," aldus een van de jongeren van JWR.
De auto's werden van buiten, maar zo nodig ook aan de binnenkant schoongemaakt. Een groepje kinderen, die met een van de vrijwilligers meekwam, deed ook goed werk.

Dit jaar gaan de jongeren van de JWR niet naar Roemenië, maar komen tien gasten naar Nederland. Zij komen kijken hoe het leven en werken in Nederland is, na alle verhalen van de jongeren die hen bezochten de afgelopen jaren. Er zullen leuke uitstapjes worden georganiseerd, maar ook een reünie.