Tussendoor wordt er even gezellig samen gezeten.
Tussendoor wordt er even gezellig samen gezeten. Foto:

Zorg- en recreatieboerderij de Bult krijgt dankzij NLdoet nieuwe hooiruif

NLdoet op boerderij de Bult

Toldijk - Dit jaar had het team van de Bult het genoegen twee wethouders te mogen ontvangen op zaterdag 21 maart in het kader van NLdoet. Dat beiden tot veel in staat zijn, bleek tijdens de werkzaamheden.

Samen met timmerman Erik uit Vorden toog wethouder Paul Seesink aan het werk met enkele deelnemers en begeleiders van de Bult met het maken van een hooiruif. Er werd gezaagd, gebeiteld, gemeten en getimmerd van jewelste. Toen het gevaarlijke werk moest worden gedaan met de cirkelzaag, bleven timmerman Erik en wethouder Paul doorgaan, terwijl de rest pauze hield. Men gunde zichzelf geen rust, want de koffie moest nog in de stal worden gebracht.
's Middags loste de ene wethouder de andere af. Antoon Peppelman kwam het team versterken. Hij had 's ochtends zwerfvuil geraapt, waardoor hij ook voor het maken van de hooiruif koos. Twee vrijwilligers uit Zutphen meldden zich, naast twee deelnemers die niet voor dagbesteding kwamen, maar speciaal voor de gelegenheid kwamen. Er werd goed geklust met een fantastisch resultaat. Alleen het dak van de hooiruif moet nog worden gemaakt. Daarvoor wil de timmerman nog een keer terug komen. Fijn dat er zoveel mensen zijn die vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Het is gezellig, leuk, het resultaat is goed en zorg- en recreatieboerderij de Bult is ermee geholpen.