De Bongerd Steenderen deed mee met een open dag in De Week van Zorg en Welzijn.
De Bongerd Steenderen deed mee met een open dag in De Week van Zorg en Welzijn. Foto: De Bongerd

Week van de Zorg en Welzijn op verschillende plekken in regio gevierd

Succesvolle open dag De Bongerd

Steenderen - Vrijdag 20 maart hield De Bongerd een open dag in het kader van de landelijke Week van de Zorg en Welzijn. Aanwezig waren een wijkverpleegkundige, een tweetal verzorgenden en een activiteiten begeleider van de Dagbegeleiding (zo heet het sinds kort). Deze gaf uitleg over De Dagbegeleiding en hoe dit aan te vragen bij de gemeente. Er draaide ondertussen een doorlopende fotopresentatie van De Dagbegeleiding en de activiteiten die daar plaatsvinden.

Het doel van deze middag was meer doelgroepen te bereiken, zoals ouderen en hun mantelzorgers, maar ook om nieuwe collega's voor de zorg te interesseren. De Dagbegeleiding is een belangrijke voorziening. Nu het langer zelfstandig wonen gestimuleerd wordt, kan dit wat extra aandacht gebruiken.

Op de tafels stond een veelzijdig aanbod van hulpmiddelen, die de bezoekers konden testen. Uitleg werd gegeven over bijvoorbeeld problemen met gehoor of verminderd gezichtsvermogen, maar ook hulpmiddelen om de kousen zelfstandig aan te kunnen trekken. Dit alles ter voorbereiding op de bezuinigingen die eraan komen. Het beeldbellen via ipad met de wijkverpleegkundige werd ook nog weer uitgelegd en er konden door de ipad bezitters vragen worden gesteld over het gebruik.

Vanuit de zorg zelf was er ook veel interesse met betrekking tot de nieuwste hulpmiddelen. Een drietal studenten kwamen de collega's zorg interviewen over thuiszorg. Leuke cadeautjes werden uitgedeeld, deze hadden de opdruk Week van de Zorg, zoals post-it, ballonnen, microvezel doekjes voor reiniging van een ipad, pennen en sleutelhangers. Ook was er ruim foldermateriaal aanwezig.

Bezoekers bestonden vooral ouderen met vragen over hulpmiddelen en uitleg over Dagbegeleiding. Ook kwamen meerdere ouderen met hun mantelzorger voor informatie binnen. Het was een succesvolle dag.