Lars Gierveld (links) uit Groenlo is op zoek naar grappige Achterhoekers
Lars Gierveld (links) uit Groenlo is op zoek naar grappige Achterhoekers

Lars Gierveld met nieuw tv-programma

"We zijn op zoek naar grappige Achterhoekers, Friezen, Tukkers"

Achterhoek - Op dit moment beleeft hij drukke tijden. De in Amsterdam wonende Grollenaar Lars Gierveld. Lange draaidagen in het tweede seizoen RamBam. Spraakmakende televisie elke aflevering weer. Hoe groter de misstanden hoe groter de ondeugd en lef bij het team van RamBam om 'ondeugend grensoverschrijdend' te werk te gaan om zaken aan de kaak te stellen en 'daders' openlijk aan de spreekwoordelijke schandpaal nagelen. Met een verborgen camera.

Lars Gierveld is er op zijn plek en helemaal in zijn element. "Ja, dit is erg leuk om te doen. Hier hou ik wel van. We hebben een erg leuk team waar we RamBam mee maken", aldus Lars. Hij is één van de 'coming men' in dit genre televisie.

Het is hem op zijn lijf geschreven. "We gaan binnenkort een rip off maken. Dat programma is nog in ontwikkeling", vertelde hij onlangs al toen hij in Groenlo was om met vrienden carnaval te vieren in zijn geboorteplaats. Inmiddels wordt er al aan een pilot-aflevering gewerkt om de formule te testen.

Grappige mensen
Het kader en de titel van het nieuwe televisieprogramma staan al vast, maar veel wil Lars nog niet weggeven. "Tja, de concurrentie hè", lacht hij. "De titel is 'De leukste Thuus'. Ik ga het presenteren. Voor het programma zijn we op zoek naar Achterhoekers, Friezen, Tukkers en andere mensen uit de streek, die zichzelf ontzettend grappig vinden. Die gaan we volgen. Als Achterhoeker hoop ik natuurlijk dat er Achterhoeker tussen zit straks. We zoeken geen professionele komedianten, en ook geen halve garen, maar juist de overaanwezige grappenmaker die je in elk dorp of stadje tegenkomt. In Grolle ken ik er ook wel een paar, dus dat zou moeten lukken", lacht hij.

"De man of vrouw die het hoogste woord voert op verjaardagen, sportwedstrijden ongevraagd alles van lollig commentaar voorziet, en met practical jokes zijn of haar directe omgeving tot waanzin drijft. Zoiets. Iedereen kent toch wel zo'n iemand?",verwacht Lars.

"De meningen over zijn/haar gevoel voor humor lopen meestal uiteen. De een vindt hem hilarisch, de ander bloedirritant, maar één ding staat buiten kijf. Hij of zij vindt zichzelf de grappigste man of vrouw van de streek of het dorp."

Ken of ben jij zo'n iemand? Geef jezelf, hem of haar dan op via deleukstethuus@bnnvara.nl, en wie weet word hij/zij de ster van een nieuw HumorTV format!

'Knuffelprovinciaal'
Eva Steenhuizen, redacteur bij Humor TV is eveneens enthousiast over het format. "We hebben al enkele mensen die opgegeven zijn door anderen. Leeftijd maakt niet uit, want er zit al iemand van 70 jaar bij. Een zeer geschikte kandidaat. Natuurlijk moet Lars dat programma presenteren. Met zijn Achterhoekse tongval noemen we hem bij BNN/VARA al onze knuffelprovinciaal. Ideaal voor dit programma."

Het is absoluut geen programma om iemand te kakken te gaan zetten, belooft Eva. "Nee absoluut niet. Het programma wordt zeer integer gemaakt. Anders zou Lars er helemaal niet aan meewerken. Mooi zou zijn dat zich mensen opgeven, of opgegeven worden, die iets voor de boeg hebben over een aantal weken, maanden. Een speech of act bijvoorbeeld. Dan kunnen we die mensen een beetje gaan volgen voor het programma."

Meer info op fb-pagina de leukste thuus.