Sopraan Rianne Wilbers voert samen met haar gezelschap de Johannes Passion uit.
Sopraan Rianne Wilbers voert samen met haar gezelschap de Johannes Passion uit. Foto:

Opmaat naar de Stille Week in de Dorpskerk van Vorden

Tweetal concerten gewijd aan Pasen

Vorden - De Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden heeft in de aanloop naar Pasen een tweetal geheel aan deze tijd gewijde concerten.

Op zaterdag 14 maart (19.30 uur) wordt de Johannes Passion (BWV245) van Bach uitgevoerd door het gezelschap FBach uit Tilburg. Zij doen dit in een intieme kleine zetting zoals dit eigenlijk bedoeld is. De uitvoerenden naast koor en orkest zijn: Rianne Wilbers (sopraan), Gabriëlle Nijhuis (alt), Peter Vos (tenor), Karel Barten (bas) en Mark Ellis Gough (bas). Het geheel staat onder leiding van Arjan van Baest. De toegang bedraagt 20 euro. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.
Op zondag 22 maart staat om 15.30 uur Pergolesi versus Arvo Pärt op het programma.
Uitgevoerd worden de Passacaglia van Buxtehude, het Salve Regina in c-moll van Pergolesi voor sopraan (Elske te Lindert). Vervolgens klinkt het mystieke Pari Intervallo en Stabat Mater van Arvo Pärt, voor sopraan (Elske te Lindert, alt (Ellen Pieterse) en tenor (Emile van der Peet). Strijkersensemble en continuo/orgel begeleiden het programma. Kaarten kosten 13 euro (jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang). Een combinatiekaart voor beide concerten kost 30 euro.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl
tel: 0575-556381