Het team van de Brug is trots op wat ze hebben bereikt.
Het team van de Brug is trots op wat ze hebben bereikt. Foto:

Logopedist legt kwaliteitstoets af en haalt op alle onderdelen 100%

Logopedie de Brug blij met resultaat

Hengelo - Op 30 januari heeft Logopedie de Brug de Kwaliteitstoets met glans doorstaan.

Tijdens de toetsing werd er gekeken naar de processen binnen de organisatie, onder andere de privacy, de veiligheid en de inrichting van de wacht- en behandelruimtes. Ook werd de dossiervoering getoetst. Deze toets werd afgenomen binnen alle locaties van Logopedie de Brug, te weten: Lochem, Laren (Gld), Borculo en Hengelo (Gld). Steekproefsgewijs werden er dossiers beoordeeld van alle cliƫnten en van alle medewerkers. Deze toetsing gebeurde op vrijwillige basis. Op deze wijze wil Logopedie de Brug aantonen dat zij voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria die er zijn binnen de logopedie.

De toets begon om 8.30 uur en duurde tot 15.00 uur en werd op alle onderdelen van de toetsing 100% conform gescoord.
De auditor van HCA (Health Care Auditing) complimenteerde Logopedie de Brug met de goede kwaliteit van werken. Praktijkhouder Irma Wopereis is trots op het behaalde resultaat. "We hebben er met zijn allen hard naartoe gewerkt. Dat het gehele team dit bereikt heeft is een prachtige prestatie".
De logopediebehandeling blijft in 2015 vanuit de basisverzekering vergoed. Kinderen en volwassenen kunnen met en zonder verwijzing bij Logopedie de Brug terecht.


Excursiereis Duitsland: Van Hildegard tot Chagall in het Rijnland

Informatieavond rond geplande excursie

Hengelo - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo organiseert op 29 mei tot en 1 juni een excursiereis Lichtvensters van hoop: Van Hildegard tot Chagall in het Rijnland. Op 5 maart is daarover een informatieavond.

De excursie leidt naar het Benedictinessenklooster Abtei Hildegard waar een permanente tentoonstelling is over het leven en de verstrekkende betekenis van Hildegard. De tweede dag, zaterdag 30 mei gaat naar de levendige stad Mainz voor een bezoek aan het Gutenberg museum, om getuige te zijn van het oudste gedrukte exemplaar van de Bijbel (15e eeuw) en te horen en te zien hoe met de boekdrukkunst het Licht van de Schrift en de alfabetisering zich verspreidde door Europa. Ook de St. Stephanskirche met de glas-in-lood-vensters van Marc Chagall worden bezocht. Op zondag tenslotte kan er geproefd worden van de hedendaagse spiritualiteit van de Benedictinessen van het klooster van Abtei Hildegard in Eibingen. Het is de bedoeling om de reis te maken met auto's en twee nachten te verblijven in een eenvoudig hotel in stad of omgeving van Bingen. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 10.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Aleida Blanken. amh.blanken@hetnet.nl of tel 0575461224. Op 5 maart is er een informatie- en voorbereidingsavond in Ons Huis, Beukenlaan 30. Aanvang: 20.00 uur.