De MacLympies maken zich op voor de halve finale van  The Clash of the Cover Bands.
De MacLympies maken zich op voor de halve finale van The Clash of the Cover Bands. Foto:

Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition heeft een deelnemer uit de regio

MacLympies moeten zich bewijzen

Hengelo - Met de voorrondes nog vers in het geheugen, maakt de Hengelose band MacLympies zich op voor de Halve Finale van Regio Oost Nederland van de grootste bandcompetitie van de Benelux 'The Clash of the Cover Bands' die wordt gehouden in Poppodium Metropool Hengelo op zaterdag 7 maart.

Samen met zeven andere topcoverbands strijden ze om drie plaatsen in de regiofinale die wordt gehouden op zaterdag 13 juni, ook in Poppodium Metropool. De winnaar bij de vakjury (de vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van onder andere platenmaatschappijen, boekingsbureaus en vakmedia), de publiekswinnaar (gekozen door het publiek door middel van stembiljetten) en de Runner-Up (de band die in beide categorieën samen het hoogst heeft gescoord na de twee winnaars). Er wordt vanaf nu meer van de bands verwacht en de concurrentie is behoorlijk gelijkwaardig. De spanning begint dus te stijgen en omdat MacLympies als publiekswinnaar in deze halve finale staan zullen ze het beste in zichzelf naar boven moeten halen.

Het programma van vrijdag 7 maart is (in willekeurige volgorde):

- Bad Bunny: Rock coverband uit Hengelo
- BROOKS: Rock coverband uit Elburg
- DUCKWEED: Rock coverband uit Lievelde
- EMPIRE: Pop, Rock coverband uit Dedemsvaart
- Lady & De Vage Bende: Rock coverband uit Zoelen
- MacLympies: (Punk)Rock coverband uit Hengelo (Gld)
- Mind Your Step: Allround coverband uit Zwolle
- The Rousers: Pop, Rock coverband uit Bathmen

Omdat er natuurlijk alleen maar goede bands in de Halve Finale staan en het niveau behoorlijk gelijkwaardig is, zal de band de steun van het publiek goed kunnen gebruiken om net dat beetje extra uit henzelf te kunnen halen.

Metropool gaat open om 18.30 uur en het programma begint om 19.15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro te verkrijgen via de site van the Clas of the Coverbands. Kaarten aan de deur kosten 12,50 euro. De kans is echter groot dat er op de dag zelf geen kaarten meer beschikbaar zijn, dus zorg dat je jouw kaart bemachtigt in de voorverkoop.

Kaarten te koop via voorverkoop of aan de deur

www.theclashofthecoverbands.com
www.facebook.com/MacLympies