Consequent heeft verschillende cursussen voor jeugdige en volwassen beginners.
Consequent heeft verschillende cursussen voor jeugdige en volwassen beginners. Foto:

Hondeschool begint nieuw seizoen met volop aanbod cursussen voor honden en baasjes

Cursussen Hondenschool Consequent

Toldijk- Op zaterdag 7 maart gaat het nieuwe trainingsseizoen van Hondenschool Consequent weer van start. Er is een ruim aanbod aan leuke en leerzame cursussen, voor zowel beginners als gevorderden en voor zowel jong als oud.

Leergierige puppy's en jonge honden kunnen het hele jaar door terecht bij de hondenschool, maar de oudere honden (of liever gezegd: hun baasjes) lassen graag een winterstop in. Vanaf 7 maart is er echter weer volop activiteit op het Toldijkse trainingsveld, als het nieuwe seizoen start. Er is een breed cursusaanbodvoor allerlei soorten honden: van puppy's tot senioren, van spelletjesfanaten tot gehoorzaamheidsfreaks.

Beginners: jong en oud
Consequent heeft verschillende cursussen voor jeugdige en volwassen beginners. Voor de allerjongsten is er natuurlijk de Puppycursus, met daarna de Jonge honden-cursus om de tegen die tijd volop puberende viervoeters (ja, ook honden hebben een puberteit) netjes in het gareel te houden. Voor honden die al wat ouder zijn als ze naar de hondenschool komen (o.a. adoptiehonden), heeft Consequent de Basiscursus. Want het is nooit te laat om een hond goede manieren te leren: ook volwassen honden kunnen prima leren.

Prettige huishond
Voor honden die de basisbeginselen van gehoorzaamheid goed beheersen, heeft Consequent de Prettige Huishond-cursus. Die draait om herkenbare situaties uit het dagelijks leven die 'moeilijk' zijn voor de hond. Denk aan oog houden voor de baas terwijl er volop afleiding is van andere honden of mensen, of ontspannen blijven liggen terwijl de omstandigheden heel opwindend zijn (een druk terrasje) en de baas misschien zelfs even wegloop. Een cursus kortom waar zowel baas als hond veel aan hebben in het dagelijks leven.

Gevorderden: gehoorzaamheid, sport en spel, speuren
Honden en baasjes die veel plezier beleven aan gehoorzaamheid, kunnen bij Consequent tot op zeer hoog niveau trainen. Voor honden en baasjes die het leuker vinden om wat vrijer met elkaar samen te werken, zijn er de Speurcursus en de Sport- en spelcursussen die gegarandeerd dikke pret opleveren. En voor de honden op leeftijd heeft Consequent de Seniorencursus: een cursus vol leuke oefeningen om samen met de baas te doen, maar die wel rekening houden met het wat strammere, oudere hondenlichaam.

Willen i.p.v. moeten
Bij alle cursussen van Consequent wordt de hond getraind via beloningen: een lekker snackje, een favoriet speeltje. Elke hond is daar gek op. De trainers van Consequent leren de baasjes hoe ze via dat principe hun hond allerlei nieuwe dingen kunnen leren. Druk of dwang komt er niet aan te pas. Consequent traint al een paar jaar op deze 'nieuwe' manier. Dat levert betere resultaten op dan een training waarbij de hond de baas moet gehoorzamen. Ook is het beter voor het contact tussen baas en hond, en blijft de hond vrolijker, vrijer en leergieriger.

Informatie en inschrijven
Geïnteresseerde baasjes kunnen terecht op www.hondenschoolconsequent.nl voor meer informatie over de cursussen of om zich direct in te schrijven. Aarzelt u nog? Neem dan contact op met eigenaresse Jolyn Holtvluwer voor meer informatie of een persoonlijk advies over welke cursus het meest geschikt is voor u en uw hond. Jolyn is te bereiken via (06) 10762337 of info@hondenschoolconsequent.nl.

Speurcursus en de Sport- en spelcursus