De dweilorkesten zorgen ieder jaar weer voor een gezellige sfeer in Hengelo. Komt hier nu een eind aan?
De dweilorkesten zorgen ieder jaar weer voor een gezellige sfeer in Hengelo. Komt hier nu een eind aan?

Partycentrum Langeler springt op de bres voor

noodlijdend Hengels Dweilfestival

Hengelo - Het Hengels Dweilfestival is op losse schroeven komen te staan. De organisatie van het evenement dat afhankelijk is van sponsoren, zit op zwart zaad. Op 65 euro na is de kas leeg. Hoofdsponsor Hans Langeler van het gelijknamige partycentrum springt in de bres van de stichting en organiseert op woensdag 11 maart en 18 maart een snackbuffet waarvan de opbrengt in z'n geheel ten goede komt aan het Hengels Dweilfestival.

Dit jaar op 19 april zou de 8ste editie van het Hengels Dweilfestival zijn. Een jaarlijks terugkerende dag die geheel door vrijwilligers op touw is gezet. Met veel enthousiasme worden orkesten geregeld, orkestbegeleiders en omroepers opgetrommeld. Staan er diverse podia en worden terrassen klaargezet. Hengelo kleurt voor een dag in het jaar roze en blauw met ballonnen en slingers.
Vooraf zijn er vele vergaderingen waar alle ins en outs worden besproken. Dit alles om er voor iedereen een prachtige dag van te maken. Kortom, er wordt veel tijd en energie in gestoken.
Voor een evenement als deze zijn er natuurlijk sponsoren nodig en dat is precies wat naar alle waarschijnlijkheid het Hengels Dweilorkestenfestival de das om gaat doen, zo laat de organisatie weten. Om precies te zijn: het potje is op 65 euro na leeg.
Het was de voorgaande keren al interen, maar nu is de bodem daadwerkelijk bereikt. De organisatie ziet de bui al hangen en verwacht dat 19 april door gebrek aan sponsoren niet door zal kunnen gaan.
"Zal het nog stiller gaan worden in ons Hengelo?", zo vraagt het stichtingsbestuur zich af. Hoofdsponsor Hans Langeler van Partycentrum Langeler kan en wil dit niet laten gebeuren. Daarom heeft hij een reddingsplan bedacht: Langeler stelt de grote zaal beschikbaar en biedt op woensdag 11 en 18 maart van 17.00 tot 19.00 een snackbuffet aan voor 5 euro per persoon. En niet zomaar een snackbuffet, maar geheel compleet met frites, snacks, sauzen, rauwkost en een glaasje drinken. De gehele opbrengst is voor de kas van het Hengels Dweilfestival.
Hiermee hoopt hij dat het tij zal keren en deze gezellige dag een blijvend evenement zal zijn in Hengelo Gld. "Dus kom gezellig met uw gezin, vriendengroep of vereniging naar het snackbuffet en sponsor zo het Dweilfestival."
Het is aan te bevelen om vooraf door te geven met hoeveel personen u komt zodat u zeker een tafel heeft.
Reserveren kan via: 0575- 461212. Natuurlijk bent u zonder reservering ook van harte welkom. Denkt u iets te kunnen betekenen voor het Hengels Dweilorkestenfestival ? Ook dan kunt u bovenstaand nummer bellen.