Om weer een mooi paasvuur te krijgen, heeft de organisatie snoeihout nodig.
Om weer een mooi paasvuur te krijgen, heeft de organisatie snoeihout nodig. Foto:

Paasvuur Baak dit jaar op 5 april. Boonenkamp treedt na afloop op bij Herfkens

Hout gezocht voor Baaks paasvuur

Baak - Het jaarlijkse paasvuur valt dit jaar op Eerste Paasdag 5 april. Inwoners uit de regio kunnen hun snoeihout komen brengen op zaterdag 14, 21 en 28 maart en op Goede vrijdag 3 april en zaterdag 4 april.

Het wordt georganiseerd door de Jeugd- en Jongerenwerk Baak op de Paasweide aan de Bonte Koeweg. Het vuur wordt op eerste Paasdag, 5 april na zonsondergang, om ongeveer 20.30 uur aangestoken. Het is vrij toegankelijk maar er wordt bij de ingang wel vriendelijk gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor het Jeugd- en Jongerenwerk. Met de opbrengst kan de stichting een groot deel van de activiteiten financieren voor de Jeugd in Baak. Na afloop wordt het feest voortgezet met live muziek van de band Boonenkamp bij Café Herfkens.

Snoeihout brengen en halen
Op 14, 21, 28 maart en 3 en 4 april van 9.30 tot 15.30 uur kunnen de inwoners van de regio weer hun snoeihout brengen naar de Paasweide. Evenals voorgaande jaren wordt om een bijdrage gevraagd van 5 euro voor een aanhangwagen snoeihout en bij een trekker met een platte wagen 10 euro. Brengen van hout kan UITSLUITEND tijdens de openstellingdagen. Op andere dagen snoeihout op het paasvuurterrein dumpen of langs de weg plaatsen, wordt door de politie gezien als illegaal storten.

Wie snoeihout heeft, zelf niet in staat is om dit naar de Paasweide te komen brengen én in Baak woont, kan het door vrijwilligers van de stichting en de jeugd van Baak op 3 en 4 april laten ophalen. Neem contact op met Jelle Peters, telefoon (06)30407569 (na 18.00 uur!).

Langzaam rijden
Omdat de Paasweide op enkele honderdenmeters van de provinciale weg ligt wordt op Eerste Paasdag het verkeer op deze weg gemaand langzaam te rijden. Er wordt tijdelijk een inhaalverbod en een maximumsnelheid ingesteld op de dijk tussen de sluis en de bebouwde kom van Baak.


www.facebook.com/Jeugdwerkbaak

Na afloop feest met livemuziek bij Herfkens