Waanzinnige Boekenweek 2015

Dit jaar vieren we van 7 maart t/m 15 maart alweer voor de 80e keer Boekenweek. Het thema is 'waanzin', onder het motto: Te gek voor woorden. In de Bibliotheek West Achterhoek staan leuke activiteiten op het programma. Daarnaast liggen er in de vestigingen speciale Boekenweekmagazines en Boekenweekbundels met verhalen klaar voor leden. Wees er snel bij want op is op.

Thema: Waanzin in de letteren
De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Vaak op een tamelijk onschuldige manier, zoals de hoofdpersonen uit Het Boek van Anton Valens, die de post niet open durven maken. Maar de literatuur zit ook vol met personen die tot waanzin worden gedreven of daadwerkelijk lijden aan het leven. Denk aan Eline Vere van Couperus, of Maya in Annelies Verbeke's Slaap. Kortom, waanzin in al zijn vormen tiert welig in de letteren.
De Boekenweekbundel Te gek voor woorden is het cadeau van de bibliotheek aan haar leden. In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart, Christine Otten, Myrthe van der Meer en Heleen van Royen je mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Een unieke bundel vol interessante bijdragen en boekentips bij het thema van de Boekenweek. Haal de Boekenweekbundel vanaf 7 maart in je bibliotheek! Op=op!
Het Boekenweekmagazine staat als altijd vol leessuggesties en achtergrondartikelen bij het thema. Dit magazine is ook gratis verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Op woensdag 11 maart zal Eva Schuurman een avond verzorgen in bibliotheek Hengelo. Eva is columniste en schrijft gedichten, anekdotes en korte verhalen. Een onderdeel van de avond is 'impro-poëzie', door Eva het publiek samen. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is € 5, Vrienden Bibliotheek Hengelo hebben gratis entree.
Op 12 maart organiseert bibliotheek Doetinchem een schrijfworkshop voor vrouwen die van schrijven houden en vrouwen die dit nog willen ontdekken. De workshop wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur en deelname kost 10 euro.
Op zondag 15 maart kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk (dit krijgt u tijdens de Boekenweek bij aankoop van Nederlandstalige boeken van tenminste € 12,50) weer de hele dag vrij gereisd worden met NS.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl
www.boekenweek.nl
vriendenbibliotheekhengelo.nl