Het is te hopen dat het dit jaar ook weer mooi weer is tijdens Roll-over Bronckhorst.
Het is te hopen dat het dit jaar ook weer mooi weer is tijdens Roll-over Bronckhorst.

Roll-Over Bronckhorst 2015 vanuit Steenderen, Almen en Zelhem

Regio – Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juni wordt de elfde editie van Roll-Over Bronckhorst georganiseerd. De 'rolstoel-wandel'driedaagse in en om Bronckhorst geniet inmiddels grote naam en er wordt door vrijwilligers en deelnemers weer naar uitgekeken.

Elf jaar geleden organiseerde het bestuur van de Zonnebloem de driedaagse voor rolstoelers voor de eerste keer en het groeide in de loop der jaren uit tot een groot evenement. Voor drie dagen worden drie prachtige routes uitgezet, waar rolstoelers met duwers en scootmobielen voor drie dagen, of een dag aan kunnen deelnemen. "Er zijn geen speciale routes voor scootmobielen meer, die zijn geïntegreerd in de wandelroutes," vertelt Roll-Over Commissievoorzitter Jan Visser. "We moesten de routes uitzetten voor drie of vier mensen. Dan heb je begeleiding nodig en verkeersregelaars." Scootmobielrijders hebben veelal problemen met het vervoer naar de startplaats, het is te kostbaar. Bij de Zonnebloem willen ze graag dat jongeren zich aansluiten bij de vrijwilligers. Zij hoeven niet permanent iets te doen, maar kunnen worden ingezet op projecten. "Die verbinding moeten we weer zien te krijgen," vindt de nieuwe voorzitter van Vereniging De Zonnebloem regio IJsselstreek, Josephine Steffens. "Anders raak je die verbinding kwijt." Zij vindt het belangrijk dat een evenement als de Roll-Over Bronckhorst wordt georganiseerd. "Het is gewoon een heel mooi buitengebeuren. Heel veel mensen vinden het fantastisch om zo'n uitje te hebben en een babbeltje te maken." Het gaat erom dat gelijkgestemden elkaar ontmoeten en verhalen delen. Tijdens de pauzes van elke Roll-Over dag zullen de deelnemers worden vermaakt met leuke muziek, zoals een dweilorkest of boerendansers.

Naast Steenderen en Zelhem is Almen dit jaar toegevoegd als startplaats. "Almen, Gorssel en Eefde zijn bij onze regio gekomen," legt Jan Visser uit. "Zelhem valt eigenlijk buiten onze regio, maar is wel Bronckhorst. Dat is wel de hoofdmoot." Aantal vaste sponsoren, zoals Harold en Babs Achterkamp van de Regiobank in Steenderen, met daarnaast vele Vrienden van de Zonnebloem zorgen voor de nodige financiële steun. De rolstoelen komen uit Leiden. "Die worden gebracht en dan vervoert het bedrijf Lammers uit Zutphen ze naar de startplaatsen. Tot zaterdagmorgen. Zaterdagmiddag worden ze dan weer gehaald."

Meer informatie over de Roll-Over, de Vrienden en inschrijven, zowel voor deelnemers als duwers en scootmobielen, is te vinden via de website www.rolloverbronckhorst.nl.

Informatie over startplaatsen: Donderdag 4 juni: Sporthal Het Hooge Wessel, Prins Bernhardlaan 3, Steenderen. Vrijdag 5 juni: Voetbalveld SV Almen, Dorpsstraat 4, Almen. Zaterdag 6 juni: Venster Techniek, Ericaweg 9, (indus trieterrein) Zelhem.