Voor de allereerste keer een optocht in Hengelo. Dat krijgt zeker een vervolg

Onvergetelijke carnaval Knollendarp

Hengelo - Onvergetelijke dagen; zo kijken de heren en dames van C.V. De Peardeknuppels terug op hun carnavalsweekend. Met voor het eerst een dame aan het roer ging men vol enthousiasme het weekend in.

De heren en dames zijn ondertussen een ingespeeld team dat al een aantal jaren een groot feest neerzet. Dit jaar was er echter een nieuwe uitdaging: een echte carnavalsoptocht. Nadat op vrijdag Prinszes Rowan de 1e het carnaval had geopend, trapte de Perfect Showband af. Met een optreden van Eric Dikeb en uiteraard de heren van Fifty Fifty Entertainment werd het een avond vol muzikale en feestelijke hoogtepunten. De vrijdag trok dan ook meer bezoekers dan vorig jaar. Na de traditionele kroegentocht met zo'n 60 man op zaterdagmiddag, waarbij de groep hartelijk werd onthaald in elke Hengelose horecagelegenheid, stond de zaterdagavond al te trappelen om van start te gaan. Met wederom de Perfect Showband en Dries Roelvink werd een recordaantal bezoekers gehaald. De rij stond zelfs tot aan de buren van de kapsalon.
Op zondag stond een primeur op het programma: een heuse carnavalsoptocht. Sinds zes jaar wordt onder leiding van de Peardeknuppels weer carnaval gevierd in Hengelo. In plaats van het kindercarnaval in de feesttent, werd er dit jaar een optocht georganiseerd. Bij een optocht ben je als vereniging uiteraard geheel afhankelijk van mensen die net zo enthousiast zijn. Die mensen waren er. De eerste optocht mag dan ook een succes genoemd worden met zelfs een reportage op TV Gelderland.
Hengelo heeft zich, met name op de zondag tijdens de optocht, van haar beste kant laten zien. De optocht krijgt dan ook zeker een vervolg.
De foto's van dit weekend zijn te zien op www.depeardeknuppels.nl
De Peardeknuppels hopen volgend jaar iedereen weer te zien en namens Prinszes Rowan de 1e: Alaaf!