De St. Joannesschool in Steenderen.
De St. Joannesschool in Steenderen. Foto: Liesbeth Oukes

Laatste reünie 99-jarige St. Joannesschool

Steenderen - Op 4 juli 2015 is de laatste reünie van de St. Joannesschool. De school gaat sluiten! Twee oud-leerlingen, Cor Slakhorst en Henk Willemsen, hebben de handen ineen geslagen om, voordat de St. Joannesschool eind 2015 opgaat in het nieuwe nog te bouwen kindcentrum aan de Prins Bernhardlaan, een reünie te organiseren.

Hiervoor is contact gezocht met Jo Weijers, directeur van de St. Joannesschool. Een organiserend team is samengesteld om de vele zaken in en rond de reünie te gaan organiseren. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk oud-leerlingen, leerkrachten, bestuurders, vrijwilligers enz. enthousiast te maken om deel te nemen aan de reünie. Via een website kan iedereen die ooit, op welke manier dan ook, aan de school was verbonden, zich aanmelden, graag vóór 15 april. Op www.joannes.pro8.nu staat een aanmeldingsformulier, waar gevraagd wordt om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, uiteraard (meisjes)naam, welk schooljaar enz. Diegenen zonder internet of die het moeilijk vinden om zich via de website aan te melden, kunnen ook bellen naar Cor Slakhorst of Rob Harmsen.

Vanzelfsprekend voor deze tijd is er ook een Facebookpagina aangemaakt: https://www.facebook.com/basisschoolstjoannes waarnaar (oude) foto's, verhalen etc. kunnen worden gestuurd. 'Liken' naar facebookvrienden mag ook, zodat deze reünie zo breed mogelijk bekend wordt.

Op het schoolplein van de St. Joannesschool zullen tenten worden opgezet. Er is een middagprogramma van 14.00-18.00 uur en een avondprogramma van 20.00-24.00 uur.

Uniek is, dat de school in haar 99ste jaar gaat sluiten. 99 jaar geleden werd St. Joannesschool in 1916 een feit. Alle katholieke leerlingen van de Openbare Lagere School gingen vanaf dat moment naar de R.K. Lagere School Sint Joannes, met meester Draaisma als eerste hoofd van deze school. Verdere hoofden van de school en latere directeuren zijn Meester Bijvank, Anton In 't Veld, Ronald te Pas, Johan van der Logt en Jo Weijers. In augustus 2015 gaat de school op in de nieuwe fusieschool.

Ongetwijfeld heeft iedere oud-leerling in zijn of haar periode leuke of bijzondere herinneringen meegemaakt, die op zo'n reünie graag weer opgehaald worden. Heel veel foto's zullen te zien zijn, ook van de reünie van 24 jaar geleden van het 75 jarig bestaan. Het zal weer een feest van herkenning zijn en een weerzien met oude schoolmakkers. Mis deze reünie daarom niet.

Aanmelden, bij voorkeur via de website www.joannes.pro8.nu of via de speciale Facebookpagina www.facebook.com/basisschoolstjoannes. Bellen kan ook: Cor Slakhorst (0575) 452696 of (06) 23901201 of Rob Harmsen (0575) 789568 of (06) 51317260.