De organisatoren van Ambachtenmarkt en Pleinmarkt: Bruisend Baak.
De organisatoren van Ambachtenmarkt en Pleinmarkt: Bruisend Baak. Foto: Liesbeth Oukes

Bruisend Baak

Ambachtenmarkt en Pleinmarkt

Baak - Zondag 3 mei wordt de tweede editie van Bruisend Baak georganiseerd. De organisatoren van de Ambachtenmarkt aan het Dambroek en de Pleinmarkt naast de St. Martinuskerk hebben elkaar wederom opgezocht. Deze twee activiteiten binnen Bruisend Baak zullen elkaar alleen maar versterken.

De organisatie van de Ambachtenmarkt van Bruisend Baak is in handen van Flip Lutteken van Iron Design, Robin Koolwijk van Kunsthandel Baak, René Sangers van Meubelmakerij Sangers en Dick Garritsen van AGF De Kruisbrink. Voor het Pleinmarkt tekenen de organisatoren Henk Samberg, Gerrie Snelder en Ursula Jansen.

Ambachtenmarkt
Niet alleen bij de bedrijven van de organisatoren worden interessante zaken gemaakt, maar ook bij veel bedrijven in de buurt van Baak. Daarom worden deze ondernemers uitgenodigd om mee te doen. Het idee is om een markt te organiseren met regionale producten, oude en nieuwe ambachten en bijzondere bedrijven uit Baak, Steenderen, Toldijk en omgeving. De eerste editie bleek zo´n succes te zijn, dat ook aankomende 3 mei een Ambachtenmarkt op het Dambroek 10/10a wordt georganiseerd. Iedereen die deelneemt, laat iets eigens zien, proeven of beleven, bijvoorbeeld een kunstenaar, wijnmaker of imker. Alleen de gemaakte kosten worden met elkaar gedeeld, zoals parkeerwachters, adverteren en materialen. Op de website www.bruisendbaak.nl kunnen deelnemers, tegen kleine vergoeding, voor een jaar vermeld worden. Voor meer informatie en aanmelden, bel (0575) 441494 of mail ambachtenmarkt@bruisendbaak.nl.

Pleinmarkt
Op het terrein naast de St. Martinuskerk wordt deze zondag de jaarlijkse Pleinmarkt gehouden. Wie van een heleboel nog bruikbare huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken of oude kettingen, kralen, armbanden of andere sieraden (graag apart in een plastic zakje) af wil: zet vast een doos of tas klaar en verzamel het een en ander voor 3 mei. Dan kan het bij de Martinuskerk gebracht worden of door vrijwilligers opgehaald worden. Grote apparaten, zoals koelkasten, tv's en dergelijke worden niet meegenomen. Ook zijn stekjes en plantjes van harte welkom! Bij slecht weer wordt de Pleinmarkt binnen gehouden! De opbrengst is, zoals altijd, voor het onderhoud van de kerk. Voor meer informatie, bel (0575) 441554 of mail pleinmarkt@bruisendbaak.nl.

Bruisend Baak 3 mei
Ambachtenmarkt: terrein van Iron Design en Kunsthandel Baak, Dambroek 10/10a. Van 11.00 tot 17.00 uur hebben bezoekers vrij entree en parkeren. Pleinmarkt: terrein naast St. Martinuskerk, Wichmondsewg 17. Van 10.00 tot 15.00 uur, entree 1 euro. Het laatste uur, van 14.00 tot 15.00 is het ´Happy Hour´. Voor 2 euro kan een plastic tas worden gevuld met van alles en nog wat!