De opbrengst van de Lions Tulpenactie gaat dit jaar naar zwembaden in Bronckhorst.
De opbrengst van de Lions Tulpenactie gaat dit jaar naar zwembaden in Bronckhorst. Foto: Liesbeth Oukes

Lions uit Bronckhorst brengen weer tulpen aan de deur

Bronckhorst - Ook in het vroege voorjaar van 2015 komen de leden van Lionsclub Bronckhorst weer huis aan huis met tulpen. In alle kernen van de gemeente Bronckhorst worden de inwoners verblijd met deze mooie voorjaarsbloemen. De opbrengst is bestemd voor de zwembaden.

De Lions zorgen voor een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren en natuurlijk ook voor gemengde bossen. Ze blijven lang goed, want de tulpen worden 's morgens direct vers gehaald bij het bekende Toldijkse bedrijf van Jordy Wesselink, 'de IJsseltulp'. "U heeft al vroeg in het jaar wat fleurigs in huis en u kunt in de zomer nogmaals meegenieten van de opbrengst," aldus de Lions. Immers, zoals bij alle activiteiten die de Lionsclub ontwikkelt en uitvoert, zijn de opbrengsten bestemd voor goede doelen. In 2014 heeft de Lions tulpenactie ruim 3500 euro opgebracht! Toen ging het geld onder meer naar de Stichting Hulphond.

Dit jaar wordt de opbrengst van de tulpenverkoop gebruikt voor de drie geprivatiseerde zwembaden in onze gemeente: het zwembad van Steenderen, het zwembad van Hengelo en het zwembad van Vorden. "Wij hopen daarom dat heel veel mensen, net als andere jaren, weer genereus deze mooie tulpen zullen kopen!"

De Lions uit Bronckhorst gaan vijf zaterdagen op pad:

Zaterdag 28 februari in Steenderen, Baak en Toldijk

Zaterdag 7 maart Hummelo, Keppel en Drempt

Tulpenverkoop voor drie zwembaden

Zaterdag 14 maart Vorden en Wichmond

Zaterdag 21 maart in Hengelo

Zaterdag 28 maart Zelhem

Verder zijn de tulpen die dagen te koop bij:

De Tolbrug, Zutphen Emmerikseweg 17 in Toldijk (van 09.00 – 16.00 uur)

Garvo diervoederfabriek, Molenweg 38 in Drempt (van 08.00 – 12.00 uur)