De baan in Toldijk vanuit de lucht bezien. Foto: organisatie Trekkertrek
De baan in Toldijk vanuit de lucht bezien. Foto: organisatie Trekkertrek

Brullende tractoren, muziek en

helikoptervluchten in Toldijk

Toldijk - Na het grote succes van twee jaar geleden, toen een nieuwe groep vrijwilligers het stokje overnam van de 'oude' organisatoren zal door stichting Humstee zondag 3 mei wederom een trekkertrek-evenement worden georganiseerd. Diezelfde club vrijwilligers werkt aan de voorbereiding van dit prachtige plattelandsfenomeen. Met behulp van vele sponsoren is het mogelijk om dit evenement te organiseren.

Zondag 3 mei zal de strijd tussen mens en machine zich gaan afspelen. In diverse gewichts- en vermogensklassen worden vermogen en kunde van de bestuurder getest door middel van een sleepwagen. Het principe van trekkertrek is dat een trekker een sleepwagen zo ver mogelijk over een geprepareerde baan van 100 meter moet zien te trekken. Door de techniek van de sleepwagen wordt dit per afgelegde meter steeds zwaarder. Stuurmanskunst, belading van de trekker, bandenspanning, profiel en meer van deze zaken dragen bij aan het halen van de 100 meter lijn; een zogenaamde Full Pull.

Nieuw dit jaar, en voor het eerst tijdens een regionaal evenement, is het mogelijk om plaats te nemen in een echte helikopter en een rondvlucht te maken boven Toldijk en Steenderen. Voor slechts 35 euro kunnen belangstellenden mee de lucht in en het genoemde gebied vanuit de lucht bekijken!! Vooropgave kan via www.helikoptervlucht.nl/trekkertrektoldijk of ter plekke, maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Naast al dit geweld op baan zullen er voor het hele gezin activiteiten worden georganiseerd. Zo is er voor de allerkleinsten een springkussen en snoep, maar kan er ook op echte quads gereden worden in een kindvriendelijk parcours. Wie zelf niets met trekkers heeft, maar wel een vriend of man die dit bijzonder interessant vindt, hoeft zich ook niet te vervelen. Een aantal dames binnen de organisatie heeft zich hard gemaakt om naast allerlei typische mannenzaken ook vrouwvriendelijke activiteiten aan te bieden. Kijk voor een actuele stand van activiteiten op de facebook-pagina en de site. Aan het eind van de middag trappen de jongens van 'Brood op de plank' hun instrumenten aan, en zorgen zij voor de nodige gezelligheid in de tent!

Inschrijven kan vanaf 1 maart op humstee.nl, maar ondanks het digitale tijdperk van nu is fysieke inschrijving ook mogelijk. Op vrijdag 27 februari vanaf 19:30 uur zijn inschrijvers welkom bij Vleesboerderij Garritsen aan de wolfstraat 5 in Toldijk, waar onder het genot van een biertje rustig de gegevens kunnen worden genoteerd. Deelname kost slechts 15 euro per trekker. Wees er snel bij, want vol=vol! www.humstee.nl www.facebook.com/TrekkertrekHumstee