Het was zondag prachtig wandelweer. Foto: Achterhoekfoto.nl
Het was zondag prachtig wandelweer. Foto: Achterhoekfoto.nl

Stichting de Lindesche Molen

Recorddeelname voor winterwandeling

Vorden - In allerijl werd een extra derde parkeerlocatie aan de Lindeseweg ingeruimd. De organisatoren van de vierde Winterwandeling van Stichting de Lindesche Molen werden zondag 15 februari 'overvallen' door de massale belangstelling voor de wandeling vanaf de beeldbepalende molen in het licht glooiende landschap. De teller kwam uiteindelijk op 750 betalende deelnemers te staan. Een record!

Al ver voor negen uur melden zich de eerste wandelaars in de molen. Veelal leden van de landelijke wandelbond. Want de Vordense wandeling is inmiddels opgenomen in de landelijke wandelagenda. En zo kon het gebeuren dat al ruim voor de starttijd de eerste deelnemers de 'sokken' er flink inzette voor de twaalf of twintig kilometer. Gevolg was dat de 'vroege vogels' de rustlocatie aan de Schimmeldijk bij de familie Harmsen misten. De rode vlag met de verwijzing naar de locatie die iets van de route aflag stond er nog niet toen de eerste deelnemers er passeerden. Maar geen kniesoor die daarom maalde. De wandelaars lieten zich verrassen door de mooie routes die onder meer over landgoed Kiefstkamp waren uitgezet. Naast veel lokale en regionale deelnemers ook talloze wandelaars die van ver kwamen. Zoals de familie Goldsmid uit Huissen. Opa Theo (69) had samen met zijn zoon Antoine (43) en kleinzoon Mathijs (13) op deze zonovergoten zondagmorgen er voor gekozen om naar Vorden af te reizen. "We waren in eerste instantie van plan geweest om in Barchem te gaan wandelen. Wandelsportvereniging DOS organiseerde daar de vierde winterwandeling uit de Winterserie 2014-2015. Maar toen we de Achterhoek binnen reden hebben we de route naar Vorden gevolgd. Mede omdat de tocht vorige week door Olga Commandeur in het bewegingsprogramma Holland Bewegen werd aanbevolen. En we hebben geen spijt van onze keuze. Misschien een tip voor de organisatie. Vermeld in de publicaties dat het inschrijfgeld volledig wordt besteed voor onderhoud van de Lindesche Molen."

Topdag
Gingen de routes van twaalf en twintig kilometer richting Vorden. De vijf kilometer voerde richting 't Zelle. Een deel van de groep van 35 wandelaars van de Zelhemse wandelsportvereniging De Ploeg liet zich verrassen door deze route. 'Ben je zo dicht bij huis. Kom je over paden die we nog niet kenden." Voorzitter Henk Ruiterkamp van Stichting de Lindesche Molen meldde na afloop dat men zeer verrast was door de massale belangstelling. "Maar met hulp van ruim tien vrijwilliger hebben we de klus geklaard. We hebben een aantal kleine verbeterpunten genoteerd voor volgend jaar. Daar willen we ons voordeel meedoen." Ruiterkamp roemde ook de samenwerking met café 't Proathuus. "We ontvingen een envelop met daarin een prachtige donatie voor de stichting. Ook zij hadden een topdag."