Schaapskudde 't Niejboer.
Schaapskudde 't Niejboer. Foto: Gerwin Nijkamp

Workshop landelijk ondernemen

Schaapskudde 't Niejboer

Bronckhorst - In Nederland lopen veel schaapskuddes rond, maar van verschillende kuddes is de toekomst ongewis. "Zowel vanwege toeristische als cultuurhistorische en landschappelijke meerwaarde verdienen schaapskuddes een plek in de streek", vindt wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst. Schaapskudde 't Niejboer heeft een contract met de gemeente Bronckhorst en Natuurmonumenten voor begrazing van de gemeentelijke bermen en natuurterreinen in 't Groote Veld in Vorden.

Door aflopende contracten en bezuinigingen bij genoemde organisaties is de kudde op zoek naar nieuwe verdienmogelijkheden. Zij hebben hiervoor
de hulp ingeroepen van André Kaminski en Anne Oosterbaan.

Landschappelijk ondernemen
In het boek Landschappelijk ondernemen in de Achterhoek (2013), noemen Anne Oosterbaan (Alterra Wur) en André Kaminski (Stichting Achterhoek weer Mooi) verschillende kansen voor ondernemers bij de ontwikkeling van het buitengebied in Oost Gelderland. Zo ook de mogelijkheden om met een schaapskudde te werken. Samen met de gemeente Bronckhorst, Schaapskudde 't Niejboer en Natuurmonumenten hebben de auteurs de workshop Landschappelijk ondernemen opgezet.

Het doel is om nieuwe verdienmogelijkheden voor de schaapskudde te ontdekken. Maar ook voor u als
deelnemer zou het een nieuw verdienmodel of nieuwe/andere samenwerking kunnen opleveren.

Uitnodiging workshop
Graag nodigt de organisatie u uit om deel te nemen aan de workshop: Landschappelijk ondernemen met de schaapskudde 't Niejboer. Deze vindt plaats op maandag 2 maart a.s. in het kantoor van Natuurmonumenten aan de Baakseweg 1A in Vorden. De deelname is gratis.
De organisatie heeft graag voor 21 februari uw opgave binnen.
U kunt een e-mail sturen naar info@achterhoekweermooi.nl of bellen met André Kaminski via 06-50427662.