Tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen. Foto: Henk Teerink
Tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen. Foto: Henk Teerink Foto: Henk Teerink

Beste coureurs van de wereld en regio aan de start bij ONK in Lochem

Regio - Traditiegetrouw wordt ook dit jaar het Internationale motocrossseizoen in Lochem geopend met een wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross en Quads. Plaats van handeling is het legendarische Grand Prix circuit aan het Daniël Willemsenpad.

Voor de Lochemse favoriet Daniël Willemsen die afgelopen winter na lang beraad besloot om nog één keer te gaan proberen zijn elfde wereldtitel te veroveren, is er nadat hij van zijn blessures herstelde weinig veranderd. Ook Marcel Willemsen rijdt altijd goed in zijn thuiswedstrijd. De jongere broer van Daniël reed een paar jaar met Gertie Eggink die net als Marcel als passagier al een keer wereldkampioen was geworden met Daniël Willemsen. Eggink nam vorig jaar echter afscheid en Marcel Willemsen vond in de persoon van Bart Sloot uit Hengelo (Gld) een nieuwe kompaan.

De jongere rijders kloppen de laatste tijd ook steeds vaker op de deur en vooral de teams van Hengeloër Koen Hermans en zijn passagier Kenny van Gaalen en de neven Mike en Justin Keuben hebben al vaak laten zien de confrontatie met de gevestigde orde aan te kunnen. Wat betreft de bakkenisten is de gemeente Bronckhorst erg goed vertegenwoordigd. Naast Bart Sloot start Peter Beunk ook dit jaar in zowel het ONK als het wereldkampioenschap aan de zijde van Gert van Werven.

Ook bij de quads spreken de vaderlandse coureurs sinds vorig jaar een aardig woordje mee. Mike van Grinsven werd Europees kampioen en samen met Joe Maessen, die op een door Vordenaar Gerben Vruggink gebouwde CRQF zal rijden, en de uit Delden afkomstige Ingo te Vregelaar won hij met het Nederlandse team eind vorig seizoen in Markelo ook de Europese titel voor landenteams. Alle drie staan ze zondag 1 maart in Lochem aan de start voor de eerste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross en Quads 2015.

In het bijprogramma rijden de MX2 en de MX1 Cup klassen waarin veel regionale favorieten uit de gemeente Bronckhorst zoals Erwin Plekkenpol, Thijs Bulten en Ruben Wagelaar zijn vertegenwoordigd. De trainingen beginnen om ongeveer 09.00 uur en de eerste start wordt om 12.00 uur verwacht. Voorafgaande aan de ONK wordt op zaterdag 28 februari op hetzelfde circuit de 4 uren van Lochem verreden. Een teamwedstrijd voor regionale crossers. Maar liefst vijftig teams bestaande uit vier coureurs komen aan de start van dit spektakel dat zaterdagmorgen om 11.00 uur begint.


www.macsev.nl